FIFA, dünyanın önemli ligleri için hazırladığı transfer takvimini açıkladı. Türkiye’de, birinci transfer tescil dönemi 1 Temmuz’da başlayacak.

TÜRKİYE’DE, profesyonel futbol liglerinde 2020-2021 futbol sezonunu kapsayan birinci transfer ve tescil dönemi belli oldu. FIFA tarafından hazırlanan transfer takvimine göre; ülkemiz futbolunda profesyonelleri kapsayan transfer dönemi 1 Temmuz Çarşamba günü başlayacak. 83 gün sürecek transfer dönemi, 22 Eylül Salı günü sona erecek.

Ligler henüz bitmeden transfer başlayacak!

MART ayında dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’de, 19 Mart’ta tüm profesyonel futbol ligleri tatil edilmişti. Uzun tatil döneminin ardından 12 Haziran’da Süper Lig’le yeniden başlayan futbol, 19 Haziran’da 1. Lig’le devam edecek. Daha önce şimdilik 18 Temmuz’da başlayacağı açıklanan 2 ve 3. Lig’in oynanıp oynanmayacağı belirsizliğini koruyor. Geçen hafta 2 ve 3. Lig Kulüpler Birliği’yle bir toplantı gerçekleştirerek kulüp başkanlarından öneri dilekçesi isteyen TFF, çoğunluğun isteği doğrultusunda 25 Haziran’a kadar yeni bir yol haritası belirleyecek.

Eğer ligler oynanacak olursa, transfer dönemiyle birlikte ortaya ilginç bir durum çıkacak. Mevcut takımıyla sözleşmesi bitmesine rağmen sezonu tamamlamak zorunda olan herhangi bir futbolcu, bir sonraki sezon için anlaşacağı kulübe rakip olarak sahaya çıkma ihtimaliyle karşı karşıya kalacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi