Mali açıdan sıkıntılı bir süreç yaşayan Zonguldak Kömürspor’a taraftardan destek geldi. 12’nci adam, Perşembe idmanını ziyaret ederek teknik direktör Serkan Afacan ve futbolculara “arkanızdayız” mesajı verdi.

İKİNCİ yarının ilk haftasında Manisa  maçının ardından formaları yere bırakarak şehrin takıma olan duyarsızlığını protesto eden futbolculara taraftardan büyük destek. Ultras Elmas ve Genç Zonguldaklılar tribün liderleri ile bir grup taraftar, Amedspor maçı hazırlıklarını sürdüren takımın Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda yaptığı idmanı ziyaret etti. Burada takıma hitaben konuşma yapan tribün liderleri, futbolcuların eylemlerinde haklı olduğunu, maddi anlamda tüm herkesin takıma destek vermesi gerektiğini dile getirdi.

Kaptan Sinan, destek dolayısıyla taraftara teşekkür ederken, “Daha önce söyledim yine söylüyorum. Forma bizim için de çok kutsal. O formanın değerini bizden daha iyi bilen olamaz. Formayı neden yere bıraktığımız ortada. Burada şehrin takıma olan duyarsızlığına dikkat çekmek için verilmek istenen bir mesaj var. Bizim tek gayemiz buydu. Konuşanlar sadece konuşmak için konuşuyor. Formanın kutsallığını, ağırlığını ben ve arkadaşlarım herkesten daha iyi biliyor. Biz o forma için 90 dakika terimizin son damlasına kadar mücadele ediyoruz. İnsanlar konuşmak yerine bence çözüm üretmeli” dedi.

Teknik direktör Serkan Afacan ise, futbolcuların eylemlerinin haklı bir eylem olduğunu, takıma, formaya ya da armaya yapılmış en ufak bir saygısızlık olmadığını vurguladı.

Afacan, “Sezon başından bu yana takım olabilme, formayı ve armayı değerli kılabilmek adına burada büyük bir karakter örneği sergileniyor. Formaya, armaya kötü davranma, değersiz kılma söz konusu değildir. Bizler, yerin metrelerde altında çalışan maden işçilerini mutlu etmek için buradayız. Formanın hor görülmesi asla söz konusu olamaz. Sahipsizlik takıma ve şehredir. Başka bir niyet aranmasına gerek yok” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi