6 sezondur mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligde en kötü sezonunu geçiren Ereğli Belediyespor, hafta sonu kendisi gibi alt sıralarda yer alan Göynük Belediyespor’la karşılaşacak. 4 haftadır maç kazanamayan Eflatun-Beyazlı takımın bu kez kazanmaktan başka çaresi yok.

BÖLGESEL Amatör Lig temsilcisi Ereğli Belediyespor, bu sezon kayıpları oynuyor. 2013-14 sezonundan bu yana mücadele ettiği ligde en kötü sezonlarından birini yaşayan Eflatun-Beyazlı takım, yer aldığı 6’ncı grupta 7’nci haftayı 6 puanla 13’üncü sırada geride bıraktı. Puansız son sıradaki Yaylacık Gençlikspor’la direkt küme düşecek son 2 basamağı oluşturan Ereğli Belediyespor’un sergilediği tablo başta taraftar olmak üzere camiada büyük bir hayal kırıklığı oluşturdu.

İlk kez düşme potasında

EREĞLİ Belediyespor, Bölgesel Amatör Ligdeki 6’ncı sezonunda ilk kez düşme potasına kadar geriledi. Bu sezona kadar 7’nci hafta itibariyle genelde ilk 5’in içinde yer alan Ereğli Belediyespor, bu sezon ise tam tersi bir performans sergiliyor. Takımın 7 haftalık periyotta hem futbol, hem de skor yönünden kötü bir görüntü vermesi, eflatun-beyazlı camiada daha şimdiden büyük bir endişe oluşturdu.

Sadece bir galibiyeti var

EFLATUN-Beyazlı takım, geride kalan 7 haftada sadece bir kez galip gelebildi. İlk ve tek galibiyetini 3’üncü haftada Devrek Belediyespor önünde alan Ereğli ekibi, diğer maçlarda Kırıkkale Büyük Anadoluspor’a 1-0, Çubukspor’a 2-0, Bartınspor’a 1-0 yenilirken, Eskişehir Yunusemrespor’la 0-0, Haymana Belediyespor’la 1-1 berabere kaldı. Devrek galibiyetinin peşine çıktığı 4 maçta galibiyeti unutan Ereğli takımı, Yaylacık Gençlikspor’la en az galibiyeti bulunan iki takımdan biri olarak göze çarpıyor.

Devreye kadar 6 maça çıkacak

KÖTÜ bir sezon geçiren Ereğli Belediyespor, 15 Aralık’ta sona erecek ilk yarı sonuna kadar deplasmanda Göynük Belediyespor, Ankara TKİ ve Keçiören Bağlumspor, sahasında ise Çilimli Belediyespor, Yaylacık Gençlikspor ve Anadolu Üniversitesispor’la karşılaşacak. Bu hafta Göynük Belediyespor, peşine üst üstte iç sahada oynanacak Çilimli ve Yaylacık maçları Ereğli Belediyespor’un tam da dişine göre. Bu 3 maçtan 9 puan çıkarmak isteyen Ereğli, devreyi en iyi noktada bitirmeyi amaçlıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi