12 takımlı ligde ilk yarı perdesi kapandı. 11 hafta süren maraton müthiş bir zirve yarışına sahne oldu. Kilimli Belediyespor, kapanış haftasında Gelikspor’u 2-1 yenerek rakibinden liderliği devraldı. Sarı-Siyahlılar, devreye 26 puanla girdi. Bu rakam geçen sezon 28’di.

SÜPER Amatör Ligde ilk yarı sona erdi. 28 Eylül’de start alan ligde 11 haftalık ilk yarı maratonu 2,5 ay sürdü. Müthiş bir zirve yarışının yaşandığı ligde liderlik 5 kez el değiştirdi. 1 ve 2’nci haftalar arası Perşembe Belediyespor, 3’üncü hafta Kilimli Belediyespor, 4 ve 5’inci haftalar arası Alaplı Belediyespor, 6 ve 10’uncu haftalar arası Gelikspor lider unvanı kazandı. Liderlik, 11’inci aynı zaman da son hafta tekrar Kilimli Belediyespor’un eline geçti.

7 haftadır takipçi rolü oynayan Kilimli Belediyespor, 6’ncı haftada Serkan Bankoğlu’nun takımın başına geçmesiyle “yükselme” dönemi yaşadı. Sarı-Siyahlı renkler, Bankoğlu yönetiminde çıktığı tüm maçları kazandı. En son lider Gelikspor’u 2-1’le geçen Kilimli takımı, 6'da 6'lık galibiyet serisiyle puanını 26’ya çıkararak devreye lider unvanla girdi.

Kilimli Belediyespor’u 25’er puanla Alaplı Belediyespor ile Gelikspor takip ediyor. Bu 3 takım arasında sezon başından bu yana devam eden yarış lig sonuna kadar devam edeceğe benziyor.

İlk 3’ün ardında kalan takımlar yarıştan kopmuş vaziyette. Sezona çok iyi başlayarak ilk iki haftayı lider pozisyonunda geride bırakan Perşembe Belediyespor, devre sonunu 4’üncü sırada bitirdi. 17 puanla sıralanan siyah-beyazlı takımı, yine aynı puanla Çaycumaspor takip ediyor.

16’şar puanlı iki takım Çaydeğirmeni Belediyespor ile Ereğli Yenimahallespor 6 ve 7’nci sırayı paylaşırken, 13 puanlı tek takım İstasyon Gemicilerspor 8’inci sırada bulunuyor.11 puana sahip Muslu Belediyespor, 9’uncu basamakta yer buldu.

10 puanla Çates Işıkspor, 9 puanlı İhsaniyespor ve 4 puanlı Ereğli Akınspor 10, 11 ve 12’nci sıradaki yerleriyle düşme hattını oluşturuyor.

EN’LERE BAKIŞ

İLK yarı maratonunun en’ler bölümününde çoğunlukta yine aynı takımlar var. İlk yarının en golcü takımı Alaplı Belediyespor oldu. Sarı-Mavili takım 30 golle ilk sırayı alırken, Kilimli Belediyespor ile Çaydeğirmeni Belediyespor 25 golle ikinciliği paylaştı. 20’şer golü bulunan Perşembe Belediyespor, Çaycumaspor ve Yenimahallespor golcü takımlar arasında yer aldı.

Golcü takımlar sıralamasında gerilerde kalan Gelikspor, 8 golle en az gol yiyen takım unvanını elde etti. Mavi-Beyazlı takım tek haneli rakamlarda kalan tek takım oldu.

Gelikspor’un ardından 10 golle Kilimli Belediyespor bu kategoride ikinci, 12 golle Alaplı Belediyespor üçüncü sırada yer buldu. Bu 3 takım, 8’er galibiyetle en çok kazananlar listesini oluşturdu. Bu takımlar dışında Perşembe, Çaycuma, Çaydeğirmeni ve Yenimahalle 5’er kez galibiyet sevinci yaşadı.

Ligin en çok berabere kalan takımı Çates Işıkspor. Çatalağzı ekibi 4 beraberlikle ilk yarının beraberlikler takımı olurken, diğer takımlar 2’yi geçmedi. Ligde beraberliği bulunmayan tek takım İhsaniyespor.

En çok yenilgi gören takımın adı son sıradaki Akınspor. Kötü bir sezon geçiren Ereğli ekibi, 11 maçın 9’unda yenilgiyle ayrıldı. Akınspor’u 8 yenilgiyle İhsaniyespor ile 6’şar yenilgiyle Muslu Belediyespor ve İstasyon Gemicilerspor izledi. Lider Kilimli Belediyespor, 1 mağlubiyetle en az yenilenlerde birinci sırada yer aldı. Alaplı ile Gelik’in ise 2’şer yenilgileri bulunuyor.

İKİNCİ YARI 18 OCAK’TA BAŞLAYACAK

DEVRE arası tatiline giren Süper Amatör Ligde uzun bir boşluk dönemi yaşanacak. Bölgesel Amatör Ligin bitiş tarihine göre uyarlanan devre arası tatili 41 gün sürecek. Tatil dönemi 18 Ocak 2020 tarihinde sona erecek. Takımlar, ara tatil dönemine denk gelen ara transfer dönemiyle birlikte kadrolarını güçlendirip, ikinci yarıya daha güçlü bir kadroyla girme şansı yakalayacak.

TOPLU SONUÇLAR

Gelikspor-Kilimli Belediyespor: 1-2

Ereğli Akınspor-Alaplı Belediyespor: 0-3

Çaydeğirmeni Belediyespor-Perşembe Belediyespor: 3-1

Ereğli Yenimahalle-Çates Işıkspor: 0-0

İhsaniyespor-Muslu Belediyespor: 2-1

Çaycumaspor-İstasyon Gemicilerspor: 0-0

İKİNCİ YARININ İLK HAFTASI (18 Ocak)

İstasyon Gemicilerspor-Muslu Belediyespor

Kozlu İhsaniyespor-Kilimli Belediyespor

Gelikspor-Perşembe Belediyespor

Çaydeğirmeni Belediyespor-Alaplı Belediyespor

Ereğli Akınspor-Çates Işıkspor

Çaycumaspor-Ereğli Yenimahallespor

Editör: Haber Merkezi