Profesyonel futbol liglerinin ardından amatör liglerde de küme düşme kaldırıldı. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun açıkladığı karar üzerine düşme potasındaki takımlar bayram yaptı. Bu arada Süper Amatör Ligde 2020-2021 futbol sezonu 14 takımla oynanacak.

ZONGULDAK’TA 2003 yılından bu yana en üst yerel seviyede uygulanan 12 takımlı Süper Amatör Ligde 2020-2021 futbol sezonu 14 takımla oynanacak.

Koronavirüs salgını nedeniyle 19’uncu haftada tatil edilen ligle ilgili nihai karar verildi. Kilimli Belediyespor’un şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lige terfi ettiği ligde bu sezona mahsus olmak üzere düşme kaldırıldı. Bu karar üzerine lig tatil edildiğinde düşme hattında yer alan Kozlu İhsaniyespor, Muslu Belediyespor ve Ereğli Akınspor ligdeki yerlerini korudu. Mevcut 11 takımın yanı sıra Birinci Amatör Küme’den gelen 3 takımla birlikte ligdeki takım sayısı böylelikle 14’e yükselmiş oldu.

Birinci Amatör Küme’de 2019-2020 futbol sezonunda Kozlu Belediyespor, Üzülmezspor ve Gülüç Belediyespor şampiyon olarak Süper Amatör Lig’e yükselmişti.

Bu 3 takımın yanı sıra Süper Amatör Lig’de 2020-2021 futbol sezonunda Gelikspor, Alaplı Belediyespor, İstasyon Gemicilerspor, Ereğli Yenimahallespor, Perşembe Belediyespor, Çaydeğirmeni Belediyespor, Çaycumaspor, Çates Işıkspor, Kozlu İhsaniyespor, Muslu Belediyespor ve Ereğli Akınspor yer alacak.

Öte yandan 14 takımın katılımıyla oynanacak ligde önümüzdeki sezon kaç takımın küme düşeceği Futbol İl Temsilciliği tarafından yeniden tasarlanacak statünün ardından belli olacak. 

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi