Alaplı Belediyespor lider girdi, lider çıktı... Altta ise değişiklik var. Kilimli, Perşembe’de 3 önemli puan bırakıp 3 basamak geriledi. Perşembe evindeki galibiyetle Kilimli’nin yerini aldı. İlk ikinin ardında sıralanan 3’üncü takım Gelik. Takımlar arasında puan farkı yok denecek kadar az.

SÜPER Amatör Ligde 5’inci hafta maçları tamamlandı. Ereğli Beyçayırı, Çaydeğirmeni, Çaycuma, Çatalağzı’nda oynanan maçlarda Alaplı Belediyespor, Çaydeğirmeni Belediyespor, Gelikspor, Perşembe Belediyespor, Çates Işıkspor ve Ereğli Yenimahallespor galip geldi. Kazananların 5’ini ev sahibi, 1’ini deplasman takımı oluşturdu.

5’inci hafta maçlarında futbolseverler 25 gol gördü. 7 golün atıldığı Çaydeğirmeni-Çaycuma maçı haftanın en gollü maçı oldu. 6 golün atıldığı Çates Işık-İhsaniye maçı da gollü maçlar arasında yerini aldı. Işıkspor ile Yenimahalle 5’er gollü galibiyete imza atarken, ligin yeni takımı Işık, ilk galibiyet sevinci yaşadı.

Lider Alaplı Belediyespor, sahasının hazır olmadığından dolayı Ereğli Beyçayırı’nda oynadığı maçta Muslu Belediyespor’u 3-1 yendi. Sarı-Mavili takım, lider girdiği haftayı lider kapattı.

İkinci Kilimli Belediyespor, deplasmanda konuk olduğu Perşembe Belediyespor’a 1-0 mağlup olarak çok önemli 3 puan bıraktı. İlk yenilgisini alan sarı-siyahlı takım, liderin 4 puan gerisinde düşerken 5’inciliğe geriledi.

Sahasında güçlü rakibini tek golle yenen Perşembe Belediyespor, başarılı çıkışının tesadüf olmadığını bir kez daha gösterdi. Siya-Beyazlı takım puanını 10’a yükselterek 2’nci basamağa yerleşti.

Gelikspor, Ereğli deplasmanında Akınspor’u 2-0’la geçti, zirve yarışındaki ortak mücadeleye devam etti. Perşembe Belediyespor gibi 10 puana sahip Mavi-Beyazlı takım, averaj farkıyla 3’üncü basamakta yer alıyor.

İlk 5 haftalık periyotta ligin başarılı takımları arasına giren Ereğli Yenimahallespor, yeni yükseldiği ligde 9 puana ulaştı. Sahasında İhsaniyespor’u ağırlayan Ereğli ekibi, 5-0’lık farklı galibiyetle 3’üncü galibiyetini elde etti ve 4’üncü sıraya kadar yükseldi.

İlk 4 haftada galibiyet suskunluğu yaşayan Çates Işıkspor, bu suskunluğunu İstasyon Gemicilerspor önünde bozdu. Sahasında konuk ettiği rakibini 5-1 yenen mavi-beyazlı takım, ilk 3 puanını hanesine yazdırırken, puanını 6’ya çıkararak 8’inciliğe yükseldi.

Yükselişteki takımlardan biri de Çaydeğirmeni Belediyespor. Geçen hafta Akınspor galibiyetiyle nefes alan Çaydeğirmeni ekibi, bu hafta gol düellosunda Çaycumaspor’u 4-3 yenerek 2’de 2’lik galibiyet serisi yakaladı. 7 puana ulaşan takım, 6’ncı sırayı gördü.

TOPLU SONUÇLAR

Alaplı Belediyespor-Muslu Belediyespor:3-1

Akınspor-Gelikspor:0-2

Çaydeğirmeni Belediyespor-Çaycumaspor :4-3

Perşembe Belediyespor-Kilimli Belediyespor: 1-0

Yenimahallespor-İhsaniyespor:5-0

Çates Işıkspor-İstasyon Gemicilerspor:5-1

HAFTANIN MAÇLARI (2-3 Kasım)

İstasyon Gemicilerspor-Yenimahallespor

Muslu Belediyespor-Çates Işıkspor

Kilimli Belediyespor-Alaplı Belediyespor

Gelikspor-Çaydeğirmeni Belediyespor

İhsaniyespor-Akınspor

Çaycumaspor-Perşembe Belediyespor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi