Birinci Amatör Küme’de normal sezon tamamladı, sırada Play-Off var. 8 takımın katılımıyla oynanacak Play-Off’ta gruplar ve eşleşmeler belli oldu. Çift maç eleme usulü oynanacak maçlar 18 Ocak’ta başlayacak.

BİRİNCİ Amatör Küme’den Süper Amatör Lige terfi edecek 3 takımın belli olacağı Play-Off grubunda A ve B grup temsilcileri ile eşleşmeler belli oldu.

28 takımın katılımıyla 12 Ekim’de başlayan Birinci Amatör Küme’de grup müsabakaları geçen hafta oynanan maçlarla sona erdi. 3 ay süren heyecan fırtınası sonunda, Merkez A grubunda Üzülmezspor ile Tersanespor, Merkez B grubunda Kozlu Belediyespor ile Çatalağzı Demirspor, Çaycuma grubunda Saltukovaspor ile Kayıkçılar Gençlerbirliği, Ereğli grubunda Gülüç Belediyespor ile Balıspor gruplarını ilk 2’de tamamlayarak Play-Off’a yükseldi. Bu takımlardan Üzülmezspor, Kozlu Belediyespor, Saltukovaspor ve Gülüç Belediyespor lider unvanla Play-Off’a çıktı.

Kura çekildi, gruplar ve fikstür belirlendi

8 takımın katılacağı Play-Off’ta gruplar ve eşleşmeler bugün çekilen kurayla belli oldu. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Demir ile Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç’un öncülüğünde çekilen kurada kulüp temsilcileri  hazır bulundu.

Demir ve Malkoç ikilisi, grup aşamasını ilk 2’de tamamlayarak Play-Off'a katılmaya hak kazanan 8 takımı da kutlarken, çift maç eleme usülü oynanacak maçların centilmence, fair-playe yakışır şekilde geçmesi dileğinde bulundu.

Bu dileklerin ardından kura çekimine geçildi. Kurada, A grubu Üzülmezspor, Saltukovaspor, Çatalağzı Demirspor, Balıspor, B grubu Kozlu Belediyespor, Gülüç Belediyespor, Tersanespor ve Kayıkçılar Gençlerbirliği şeklinde oluştu.

18 Ocak’ta başlayacak Play-Off’ta çift maç eleme usulü oynanacak. Maçlar sonunda avantajlı takım, kendi grubunda finale yükselecek. Final müsabakalarında da yine çift maç eleme usulü uygulanacak.

Grup birincilerinin direkt Süper Amatör Lige yükseleceği Play-Off grubunda, finalde kaybeden iki takım, daha sonra belirlenecek takvime göre çift maç eleme usulüyle karşı karşıya gelip 3’üncü takım olarak Süper Amatör Lig çıkma mücadelesi verecek.

Play-Off’ta ilk maçlar A grubunda Balıspor-Üzülmezspor, Saltukovaspor-Çatalağzı Demirspor, B grubunda ise Kayıkçılar Gençlerbirliği-Kozlu Belediyespor, Tersanespor-Gülüç Belediyespor arasında oynanacak.

Gruplar ve ilk maçlar şöyle:

A GRUBU

Üzülmezspor, Saltukovaspor, Balıspor, Çatalağzı Demirspor

İLK MAÇLAR

Balıspor-Üzülmezspor (19 Ocak Pazar, Saat 14.00 Şehit Vefa Karakurdu Stadı)

Saltukovaspor-Çatalağzı Demirspor (19 Ocak Pazar, Saat 14.00, Saltukova sahası)

RÖVANŞ

Üzülmezspor-Balıspor

Çatalağzı Demirspor-Saltukovaspor

B GRUBU

Kozlu Belediyespor, Gülüç Belediyespor, Kayıkçılar Gençlerbirliği, Tersanespor

İLK MAÇLAR

Kayıkçılar Gençlerbirliği-Kozlu Belediyespor (19 Ocak Pazar, Saat 12.30, Çaycuma Sentetik)

Tersanespor-Gülüç Belediyespor (18 Ocak Cumartesi, Saat 14.00 Fener Sahası)

RÖVANŞ

Kozlu Belediyespor-Kayıkçılar Gençlerbirliği

Gülüç Belediyespor-Tersanespor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

   

Editör: Haber Merkezi