Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’ndan #evdekal çağrısına destek. Federasyon Başkanı Kemal Demir, ildeki tüm spor kulüplerine sms yoluyla mesaj gönderip çağrıda bulundu: “Bu süre zarfında yapılacak en güzel mücadele, evde kalıp virüsün yayılmasını önlemektir.”

Dünyada ve Türkiye’de görülen yeni tip korona virüsü (kovid-19) nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından evde kalınmasına ve kişisel temizliğe dikkat edilmesine yönelik yapılan uyarılara spor camiasından büyük destek.

Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Demir, “evdekal” kampanyası kapsamında ildeki tüm spor kulüplerine sosyal medya ve sms yoluyla çağrıda bulundu.

“Evdekal”, “Sosyal mesafeyi koru”, “Hijyene dikkat et” başlıkları altında gönderilen mesajlarda evde kalınmanın önemine vurgu yapıldı ayrıca hijyen kurallarına uyulması uyarısında bulunuldu.

HAYAT EVE SIĞAR

Başkan Demir, evdekal çağrısında sağlık bakanlığının evdekal ve hijyene dikkat çeken çağrısının önemli olduğuna dikkat çekti. Salgının yayılmasını önlemek için sosyal ve kişisel temizliğe çok dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Demir, evde canım sıkılıyor bahanesiyle sokağa çıkan tüm herkese “Hayat eve sığar” sözüyle mesaj verdi.

Koronavirüs hastalığının ölümle sonuçlanan ciddi boyutlara ulaştığını dolayısıyla herkesin büyük bir sorumlulukla hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken ASKF Başkanı, “Dünyada etkili olan ve son dönemde ülkemizde de kendisini gösteren korona virüs salgını insan sağlığını ölümcül düzeyde tehdit ediyor. Bulaşıcı bir hastalık türü olan korona virüs salgınını önlemek için herkes üzerine düşeni yapmalı. Bu hastalıkla mücadelenin temel kuralı sosyal ve bireysel temizlik. Hijyene dikkat edelim. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın “evdekal” çağrısına lütfen uyalım. Bu sürede evde kalmak en güvenli tedbir yolu. Bu çağrıya uyarsak, ne kendimiz tedirgin oluruz, ne ailemiz, ne de sosyal çevremiz. Bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağız. Yeniden eski günlere dönmek istiyorsak bu sürede dişimizi sıkacağız. Kurallara uyalım, yönlendirmelere kulak verelim, mutlaka evimizde kalalım. Parolamız; evde kal, sosyal mesafeyi koru ve hijyene dikkat et. Hayat eve sığar. Evde kal Zonguldak, evde kal Türkiye. Hepinize sağlıklı ve mutlu günler.”dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi