8’inci haftası oynanan Süper Amatör Ligde ilk sıradaki Gelikspor ile 4’üncü sıradaki Perşembe Belediyespor arasında 5 puan fark var. 4 takımın zirve yarışında iddialı konumda olduğu ligde, son yıllarda görülmemiş bir şampiyonluk yarışı yaşanıyor.

SÜPER Amatör Lig’de 8’inci haftayla birlikte zirve yarışı iyiden iyiye kızıştı. Lider Gelikspor 19 puanla ilk sırada yer alırken, 4’üncü sıradaki Perşembe Belediyespor ile aradaki puan farkı sadece 5. 4 takım arasındaki puan farkının az olması, her maçın önemini artırdığı gibi ligin heyecan seviyesini yukarıya çıkarıyor.

16’ncı lig sezonunda 8’inci hafta tamamlandı. Muslu Belediyespor, Alaplı Belediyespor, İstasyon Gemicilerspor, Kilimli Belediyespor, Perşembe Belediyespor ve Gelikspor haftayı galibiyetle kapattı. Galip takımların 4’ünü ev sahipleri, 2’sini deplasman takımları oluşturdu.

Maçlarda fileler 15 kez sarsıldı. En farklı galibiyeti, Çates Işıkspor’u 4-0 yenen Perşembe Belediyespor aldı. Muslu ile Alaplı 3’er gollü galibiyetler alırken, Kilimli 2, İstasyon Gemiciler ve Gelikspor 1’er golle 3 puana ulaştı.

Ereğli Akınspor, Çaycumaspor, Çaydeğirmeni Belediyespor, Çates Işıkspor ve İhsaniyespor haftayı gol sessizliğiyle kapattı. Bu sessizlik, skora mağlubiyet olarak yansıdı.

LİDER GİRDİ, LİDER ÇIKTI

Ligde 8’inci haftanın lideri değişmedi, zorlu geçen İhsaniyespor maçında 3 puanı uzatma süresinde attığı golle kazanan Gelikspor, liderliğini sürdürdü. 19 puana ulaşan mavi-beyazlı takım, bir haftayı daha lider unvanla geçirecek.

Lider gibi 2 ve 3’üncü sırada da herhangi bir değişiklik yaşanmadı. Kilimli Belediyespor, Yenimahallespor’u 2-1, Alaplı Belediyespor Çaycumaspor’u 3-0 yenerek lideri takibini sürdürdü. Bu haftaki galibiyetlerden sonra Kilimli 17 puan, Alaplı 16 puan yaptı.

4’üncü basamakta yer değişikliği yaşandı. Yenimahalle, Kilimli deplasmanında 3 puan bırakınca sıralamadaki yerini Perşembe Belediyespor’a kaptırdı. Perşembe takımı, 4-0’lık net Çates Işıkspor galibiyetiyle 4’üncü basamağı devraldı.

Galibiyet sevinci yaşayan bir başka takım İstasyon Gemicilerspor oldu. Çaycuma temsilcisi, son haftalarda çıkış içindeki Çaydeğirmeni Belediyespor’u 1-0 mağlup ederek önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı. Düşme potasında yer alan Gemiciler ekibi, bu galibiyetle potadan kurtularak 9’unculuğa yükseldi.

Sancılı bir lig sezonu geçiren Muslu Belediyespor çıkış süreci içinde. Sahasında Akınspor’u 3-0 yenen yeşil-beyazlı takım üst üstte ikinci galibiyetini alarak 11 puanla 6’ncı sırayı gördü.

Haftayı yenik kapatan takımlardan Çates Işıkspor, Kozlu İhsaniyespor ve Ereğli Akınspor düşme hattını oluşturuyor.

TOPLU SONUÇLAR

Muslu Belediyespor-Akınspor:3-0

Çaycumaspor-Alaplı Belediyespor:0-3

İhsaniyespor-Gelikspor:0-1

İstasyon Gemicilerspor-Çaydeğirmeni Belediyespor:1-0

Perşembe Belediyespor-Çates Işıkspor:4-0

Kilimli Belediyespor-Yenimahallespor:2-1

HAFTANIN MAÇLARI (23-24 Kasım)

Çates Işıkspor-Alaplı Belediyespor

Ereğli Yenimahallespor-Perşembe Belediyespor

Ereğli Akınspor-Kilimli Belediyespor

Çaydeğirmeni Belediyespor-Muslu Belediyespor

Gelikspor-İstasyon Gemicilerspor

Kozlu İhsaniyespor-Çaycumaspor

PUAN DURUMU

1-Gelikspor: 19

2- Kilimli Belediyespor:17

3-Alaplı Belediyespor:16

4-Perşembe Belediyespor:14

5-Ereğli Yenimahalle:12

6-Muslu Belediyespor:11

7-Çaydeğirmeni Belediyespor:10

8-Çaycumaspor:10

9-İstasyon Gemicilerspor:9

10-Çates Işıkspor:9

11-Kozlu İhsaniyespor:6

12- Ereğli Akınspor:4

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi