*** Atletizmde, Fenerbahçe forması giyen Zonguldaklı 3 atlet, Eskişehir’de yapılacak Olimpik deneme ikinci etap müsabakaları öncesi Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’i ziyaret etti. Ziyarette, sporculara antrenör Utku Duman da eşlik etti.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Mart ayından bu yana sadece antrenman yapmakla yetinen Fenerbahçe’nin Zonguldaklı sporcuları Melike Malkoç, Doğukan Kilcioğlu ve Miray Aktop, 4 aylık uzun pandemi arasının ardından geçen hafta Ankara’da Olimpik deneme müsabakalarına katıldı.

Uzun sakatlık döneminden çıkan Malkoç, büyükler 100 metrede 12.07’yle ikinci, Kilcioğlu U20 110 metrede 14.31’le birinci, Aktop U18 uzun atlamada 4.87’yle üçüncü oldu. Deneme yarışlarının ilk etabını dereceyle geçen sarı-lacivertli atletler, 25-26 Temmuz tarihleri arasında Eskişehir’de ikinci etapta yarışlarına katılacak.

DERECELER GELİŞTİRİLECEK

2020-2021 sezonu takım kadrolarının oluşmasında belirleyici rol oynayacak müsabakaların hazırlıklarını tamamlayan Melike Malkoç, Doğukan Kilcioğlu ve Miray Aktop, hareket öncesi beraberinde antrenör Utku Duman’la Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’i ziyaret etti.

Sarı-Lacivertlileri makamında ağırlayan Yüksel, Olimpik deneme müsabakaları hakkında bilgiler aldı. Antrenör Duman, Ankara’daki ilk etap müsabakalarının dereceyle sonuçlandığını, hedeflerinin bu dereceleri Eskişehir’de daha da geliştirmek olduğunu aktardı.

İkinci etap müsabakaları sonunda 2020-2021 sezonu takım kadrolarının belirleneceğini, üç sporcunun da en iyi derecesini yapıp büyükler, U20 ve U18 takım kadrolarında yer alacağına inandığını dile getiren Duman, “Altyapıdan yetiştirdiğim sporcuların bugün gelinen noktada 3 ayrı yaş grubunda Fenerbahçe forması giyiyor olması hem benim, hem Zonguldak için gurur verici. Atletizmde, Zonguldak’ın tanıtımını çok iyi yaptığımızı düşünüyorum. Yakaladığımız bu başarı günlük başarı değil. Uzun yıllar sıkı ve disiplinli çalışmamızın karşılığını alıyoruz. Amacımız daha fazla sporcu yetiştirip, Zonguldak’ın tanıtımına daha fazla katkı sağlamak. Melike, Doğukan ve Miray Fenerbahçe forması giymelerinin yanı sıra kentimizi Milli düzeyde temsil ediyorlar. Ay-Yıldızlı formayı giyiyor olmaları benim için ayrı bir gurur kaynağıdır” dedi.

Başarılı antrenör, sözlerinin son bölümünde Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’e desteklerinden dolayı teşekkür etti. Atletizm sporuna her zaman destek veren Yüksel’in şehir ve atletizm için büyük bir şans olduğunun altını çizen Utku hoca, “Hakan müdürümüz göreve geldiği ilk günden bu yana hep yanımızda oldu. Sorunlarımızla birebir ilgileniyor. Kendisine sporcularım adına bir kez daha teşekkür ederim. Eskişehir’de yapacağımız dereceleri şimdiden kendisine hediye ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi