Devre arası transferleriyle zenginleşen kadro rekabeti ortaya çıkardı. Bununla birlikte kadrodaki değişim, hem futbola, hem de skora yansıdı. Kadrodaki değişim ve farklı görev sorumluluğu alan futbolcular, güzel futbolla birlikte skora gitti.

BEYAZ grupta 20’nci haftada aldığı 1-0’lık Kırklarelispor galibiyetiyle 4 haftalık 3 puan suskunluğunu bozan Zonguldak Kömürspor’da yüzler gülüyor. Galibiyetle birlikte oynanan futbol ve pozisyon zenginliği memnun edici.

Zonguldak Kömürspor, Kırklarelispor karşısında sahaya farklı onbir ve düzenle dizildi. Kadrodaki değişimin adresi orta saha oldu. Sezon başından bu yana savunma ağırlıklı oynayan 10 numara Muammer, ilk kez üçüncü bölgeye yakın oynadı. Muammer’in görev alanında ise Berkan Akdeniz sorumluluk aldı. Orta alandaki bu iki değişim futbola olumlu yönde yansıdı. Savunmaya büyük katkı sağlayan Berkan, mücadele gücüyle hem yerden, hem havadan etkili oldu. Berkan’ın bu bölgedeki futbolu savunma oyuncularını da rahatlattı.

10 numara pozisyonunda oynayan Muammer, ilk kez rakip ceza sahası içine yoğunlaştı. Topun kontrolünü sağlayan, oyunu akışına göre yönlendiren 10 numara, ürettiği pozisyonlarla gole yakın bir oyun duruşu sergiledi. Üçüncü bölge futboluyla ön plana çıkan Muammer, takıma yüzde yüz katkı sağlayarak iyi futbolda öncü rol üstlendi.

Bu ikiliyle birlikte orta alanda ilk kez mücadele gücü yüksek seviyede oynayan Metin Yüksel, topa olan hakimiyetiyle oyun kurmada oldukça etkiliydi. İki kenar bek Ramazan ile Cenk’in hücuma katkısı tamdı. Nitekim Gürkan’ın attığı golde asist sol bek Cenk’ten geldi. Ramazan bindirmeleriyle Yiğit Gökoğlan kenar ortalarıyla arkadaşlarına pozisyon hazırlarken, sol ortada kenar ve iç bölgeyi iyi kullanan Serhat ön plana çıkan şut denemeleriyle pozisyon zenginliği sağladı.

Yalnız tek sıkıntı pozisyonların gole çevrilememesi. İkinci yarıya formda başlayan Gürkan, yine skora ve galibiyete yüzde yüz katkı verirken, diğer oyuncuların pozisyon bulmalarına rağmen golcüye eşlik edememesi tek eksiklik olarak ön planda yer aldı.

Genel tabloda hemen her futbolcunun görevini tam manasıyla yerine getirdiği Kömürspor, sezonun en iyi futbolunu çıkardı. Takım her ne kadar tek golle galip gelse de pozisyon yönünden zenginliğin en üst noktada olduğu bir maç oynandı.

Bir ayrı parantez de kaleci Sinan için açmak lazım. 1 numaranın yine ön plana çıktığı anlar oldu. Kalesinde pek fazla pozisyon vermemesine rağmen 27’nci dakikada karşı karşıya pozisyonda açısını iyi kapatan Sinan, kritik kurtarışıyla gole izin vermedi.

Takım halinde gününde bir haftayı geride bırakan Zonguldak Kömürspor, bu futbolunu ve skor başarısını önümüzdeki haftalara da taşıyıp puantajda tırmanışını sürdürmek istiyor.

10 numara pozisyonunda görev aldı, pozisyon üretti, pozisyon buldu, gole yakın oynadı

ŞİMDİ 10 NUMARA OLDU

SEZON başından bu yana 10 numaralı formasıyla savunma ağırlıklı orta saha pozisyonunda görev alan Muammer Sarıkaya, Kırklarelispor maçında ilk kez hücum yönüyle ön plana çıktı. Kadroda yapılan rotasyon sonucu orta alanda 10 numara pozisyonuyla sorumluluk alan Muammer, oyunda kaldığı 83 dakikalık bölümde müthiş bir performans ortaya koydu. Topla oynama seviyesi oldukça yüksek olan Kömürsporlu futbolcu, rakip ceza sahası içinde pozisyon buldu, pozisyon üretti, bir çok kez golle burun buruna geldi. Sürekli oyunun içinde kalan, zaman zaman şut denemeleriyle rakip kaleyi yoklayan 10 numara, ön plana çıkardığı futboluyla büyük beğeni topladı.

10 numaralı pozisyonunda sezonun en etkili ve ön plana çıkan futbolunu oynayan Muammer için, "Yeni 10 numara transferimiz" yorumları yapıldı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

 

Editör: Haber Merkezi