Lacivert-Kırmızılı takımla farklı bir lig sezonu geçiren Serkan Afacan, 2020-2021 sezonunda devam edip etmeyeceğini ŞAFAK Spor’la paylaştı. Afacan hoca, “Zonguldak Kömürspor’u 1. Lige çıkarmak istiyorum. Burada olmaktan son derece mutluyum. Tabii ki de yeniden çalışmak isterim” dedi.

Yardımcı antrenörlük deneyimlerinin ardından teknik direktör unvanıyla görev aldığı Zonguldak Kömürspor’da dikkat çekmeyi başaran Serkan Afacan, geleceğe yönelik hedefleri arasında Zonguldak Kömürspor’u 1. Lige çıkarmak olduğunu söyledi.

Sezon başında küme düşer gözüyle bakılan takımı uzun süre play-off yarışı içinde tutarak başarılı bir lig karnesi ortaya koyan Afacan hoca, 2020-2021 sezonu planlamasını Zonguldak Kömürspor’a endeksli yapıyor.

Kariyerine Lacivert-Kırmızılı takımla devam edecek Serkan Afacan, “İşçi Milli takımı” diye lanse edilen maden şehri takımını 1. Lige çıkarmak istiyor.

GELECEĞİYLE İLGİLİ İLK KEZ KONUŞTU

“Burada olmaktan son derece mutluyum”

SERKAN Afacan, 19 Temmuz’da kaldığı yerden yeniden başlayacak lige hazırlanmak için yaklaşık 3,5 aylık bir aranın ardından takımla birlikte sahaya indi. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda yapılan ilk idmanda ŞAFAK Spor’a konuşan Lacivert-Kırmızılı teknik adam, taraftarın da çok merak ettiği “Kalacak mı, gidecek mi?” sorusuna cevap verdi.

Zonguldak’daki ilk sezonda camia ve taraftarla arasında iyi bir sinerji oluştuğunu dile getiren Kömürsporlu hoca, “Burada bulunmaktan son derece mutluyum. Burası bir futbol şehri. Herkes futbolu seviyor. Tekrar Zonguldak Kömürspor’da çalışmak isterim. Zonguldak’a ilk geldiğimde de söylediğim gibi yerin yüzlerce metre altında çalışıp da Zonguldak Kömürspor’un başarısıyla mutlu olan madencilerimiz var. Onları mutlu etmek bizim görevimizdir. Önümüzdeki sezon için Hacı başkan ile hedefleri ortaya koyduk. Öncesinde tesis, kamp ve konaklama binası, antrenman sahası gibi fiziki koşulların yerine getirilmesinin şart olduğunu aktardım. Koşullar oluşursa daha güzel şeyler olacağına eminim. Yeni Valimiz, Belediye Başkanımız, sivil toplum kuruluşları, işadamlarının desteklediği bir Zonguldak Kömürspor her zaman başarılı olur. Bu başarıda pay sahibi olmak isterim. En büyük hayalim Zonguldak Kömürspor’u 1. Lige çıkarmak” dedi.

Bu arada Serkan Afacan'dan son derece memnun olan Zonguldak Kömürspor Kulübü hocayla yola devam etmek istiyor. 31 Mayıs'ta bir yıllık sözleşmesi biten hocayla 2020-2021 futbol sezonu için önümüzdeki günlerde sözleşme imzalanacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi