Lacivert-Kırmızılı hoca, Perşembe mesaisinde spor medyasına konuştu. 7-1’lik Tarsus yenilgisine değinen hoca, tarihi yenilgiyi “Yol kazası” olarak yorumladı. Elmas’ın teknik hocası, play-off umudunu yitirmediğini, ikinci yarıda yeni transferlerle birlikte yarışın içinde olacaklarına inandığını belirtti.

ZONGULDAK Kömürspor teknik direktörü Serkan Afacan, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda yapılan Perşembe idmanı öncesi açıklamalarda bulundu. Spor medyasında öncesi ayak üstü sohbet gerçekleştiren Afacan, ardından geçen hafta alınan 7-1’lik Tarsus İdmanyurdu yenilgisi ve Pazar günü ilk yarının son haftasında oynanacak Afyonspor maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Eksiklerimiz vardı, ideal kadromuzdan uzaktık”

LACİVERT-Kırmızılı hoca, 7-1’lik yenilginin kabul edilebilir yanının olmadığını, bunu telafi etmek için Pazar günü Afyonspor karşısında mutlak 3 puan için oynayacaklarını söyledi.

Tarsus İdmanyurdu’nun, hem kadro, hem futbol yönünden deplasmanda yendikleri Sancaktepe, ne de Hekimoğlu Trabzon’dan hatta berabere kaldıkları Sarıyer’den iyi olmadığını dile getiren hoca, haliyle yenilgiye inanamadığı gibi çok üzüldüğünü kaydetti.

Karşılaşma öncesi önemli futbolculardan 2’sinin cezalı olduğunu, Emre Can, Gürkan, Serhat gibi isimlerin de hastalık problemi nedeniyle hastanede tedavi gördüğünü dolayısıyla doğru dürüst idman yapamadan maça çıkmak zorunda kaldıklarını aktaran Afacan, ayrıca sakatlıklar sebebiyle yine 3 oyuncusundan yoksun kaldığını vurguladı.

Bu gerekçelere rağmen yenilginin kabul edilebilir yanının olmadığının altını çizen Kömürsporlu hoca, “7-1'lik yenilgi bize hiç yakışmadı. Bunun kabul edilebilir ve savunulacak bir yanı yok. Ben de futbolcularım da çok üzgünüz. Rakip takım, bundan önce deplasmanda yendiğimiz Sancaktepe ve Hekimoğlu Trabzon’dan hatta berabere kaldığımız Sarıyer takımından kadro kalitesi olarak daha iyi değildi. Oyun kalitesi olarak da iyi olmadığını söyleyebilirim. İdeal kadromuzdan uzak bir kadroyla sahaya çıktık. Hasta hasta oynayan oyuncular vardı. Netice olarak istemediğimiz bir skorla mağlup olduk. Hepimiz gerçekten çok üzgünüz. Taraftarımızı da çok üzdük. Bunun farkındayız. Onun için biran evvel bu yenilgiyi unutup, Afyonspor maçına hazırlanmalıyız” dedi.

“Her zamankinden daha fazla desteği ihtiyacımız var”

Serkan Afacan, açıklamasında taraftara destek çağrısında bulundu.

Samsunspor maçını anımsatan ve tribündeki o desteği Afyonspor maçında da görmek istediğini ifade eden Elmas’ın hocası, “Taraftarımızdan şunu istiyorum. Samsunspor maçında nasıl ki genç kadroya sahip çıktılarsa, aynı şekilde bu hafta da sahip çıkmalarını istiyorum. Gün birlik, beraberlik ve bu çocuklara destek çıkma günüdür. Ben inanıyorum ki taraftarımızla birlikte 12'nci gücü arkamızda hissederek Afyonspor maçını çıkıp alacağız. Bir hafta önceki kötü sonucu unutturacağız. Bu süreçte herkesin desteğine ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

“25 puanı yakalamamız mümkün”

Lacivert-Kırmızılı hoca, şuan 22 puana sahip olduklarını, Afyonspor maçını kazanmaları halinde devreye 25 puan gireceklerine dikkat çekerek, “Geçmişte dediğiniz gibi devrede en fazla 23 puan alınmış. Biz geçmişle değil, kendimizle yarışan bir ekibiz. Genç bir takımız. Sezon başında küme düşmesi muhtemel takım olarak gösteriliyorduk. Böyle bir takımken şimdi Play-Off’a en yakın takımlardan biriyiz. Afyonspor maçı var. Bu maçı kazanmak istiyoruz. Kazandığımız takdirde 25 puanı göreceğiz. Şartları öne sürersek, bu rakam ilk yarı itibariyle hiç de fena değil” dedi.

“Hedefimiz puanımız, daha yukarılardı”

Serkan hoca, ilk yarıda bitime bir hafta kala sezon başında belirlenen hedefin altında kaldıklarını aktararak şöyle devam etti: “16. hafta itibariyle başarılı mısınız derseniz, 22 puan bizim hedeflediğimiz rakam değildi. Daha yukarısını hedefliyorduk. Bunun üzerine çıkabilir miydik, geçmişe dönüp baktığımızda çok basit puanlar verdik. Yine de  en kötü 25 puanı yakalayabiliriz. Eksik oyuncularımız ve dar kadromuz var. Çocuklar ellerinden geldiğince mücadele ediyorlar. Onlara buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bütün zorluklara rağmen takım olabilme adına, forma ve armayı daha değerli kılmak için üstün bir karakter örneği sergiliyorlar.”

“İkinci yarıda Play-Off yarışının içinde olacağız”

Afacan, “İkinci yarıda hedef rotanız ne olacak?" sorusu üzerine iddialı sözler sarfetti.

“İlk yarıyı 25 puanla tamamlamak ilk hedefimiz. İkinci yarıda play-offun içinde olmak istiyoruz. Eksikliğini gördüğümüz mevkilere takviyeler yapacağız, yapmak zorundayız. Aramıza katılacak arkadaşlarla birlikte kadromuzu güçlendireceğiz. Bu takımı ilk yarıdan daha değerli kılacağız. Play-Off’un içinde olmak istiyoruz. Bunu ben de futbolcularım da çok arzuluyor. Şehrin de buna hazır olduğunu düşünüyorum. Bunu başarabilecek gücümüz var. Bizim arkamızda durmaya, alkışlamaya devam edin. Biz formamızı ve armamızı daha yukarıya taşmaya hazırız.”

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi