2. Lig Beyaz grupta 11’inci hafta mücadelesi Karadeniz takımları Zonguldak ile Samsun’u karşı karşıya getirecek. Futbolseverlerin “Karadeniz derbisi” olarak nitelendirdiği karşılaşmayla birlikte Türk futbolunun iki büyük kulübü, tam 27 yıl aradan sonra karşı karşıya gelecek.

BEYAZ grupta “Karadeniz derbisi” için geri sayım başladı. Biri şampiyon, diğeri play-off adayı iki kulüp, 11’inci hafta maçında kozlarını paylaşacak. 1. Ligde mücadele ettikleri 1980’li yıllardan bu yana birbirleriyle sıkı birer dost olan ve günümüze kadar hemen her sezon transfer döneminde futbolcu alışverişinde bulunan Zonguldak ile Samsun, 27 yıl aradan sonra yeşil sahaya rakip olarak çıkacak.

Karadeniz’in iki güzide kulübü, en son 1992-1993 futbol sezonunda 2. Lig Kademe 4. grup mücadelesinde karşı karşıya gelmişti. 20 Eylül 1992 tarihinde Zonguldak, 22 Kasım 1992 tarihinde Samsun’da oynanan maçların ardından yolları ayrılan Karadeniz ekipleri, 2019-2020 futbol sezonuna kadar ne lig, ne de Türkiye Kupası mücadelesinde karşı karşıya geldi.

Uzun yıllar aradan sonra 2. Ligde aynı grupta yer alan Zonguldak ile Samsun, mücadele ettikleri Beyaz grupta 11’inci hafta mücadelesinde 3 puan mücadelesi verecek. Karşılaşma, 3 Kasım Pazar günü saat 13.30’da Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak.

İki il takımı, en son 1992-1993 sezonunda 2. Ligde karşılaştı

MAZİYE BİR BAK

Zonguldak ile Samsun takımları günümüze kadar hem 1. Lig, hem 2. Ligde birçok kez karşı karşıya geldi. Türkiye 1. Ligi’nde şimdiki adıyla Süper Ligde en son 1987-1988 sezonunda karşılaşan iki takım arasında maçların ilki Samsunspor’un 2-1 üstünlüğüyle sona ererken, rövanş 1-1 berabere tamamlandı.

1.Ligden sonra 4 yıl farklı lig ve gruplarda mücadele eden takımlar, 1992-1993 sezonunda 2. Ligde son kez karşılaştı. 11 takımlı kademe 4’üncü grup temsilcileri olarak rakip olan takımlar, 20 Eylül 1992’de birinci devre maçında Zonguldak’ta, 22 Kasım 1992’de ikinci devre maçında Samsun’da karşı karşıya geldi.

Zonguldak’taki mücadele başladığı gibi golsüz berabere sona ererken, rövanş mücadelesinde Samsunspor 5-0 farklı kazandı.

Zonguldak ekibi, sahasındaki ilk maçta Hulusi Yavuz, Ahmet Sarı, Hasan Şenol, Muammer Birdal, Hüsnü Akın, Ercüment Coşkundere, Zafer Turan, Şenel Topaloğlu, Uğur Terzi, Levent Kurt, Ali Rıza Yılmaz ilk 11’iyle oynarken, yedek kulübesini Cengiz Doğan, Turgay Gürel, Faruk Atalay, Kadir Birinci, Basri Kocabaşoğlu oluşturdu.

Rövanş mücadelesinde ise, ilk 11 Hulusi Yavuz, Ahmet Sarı, Muammer Birdal, Hüsnü Akın, Yücel Koçak, Uğur Terzi, Zafer Turan, Özer Erdoğan, Metin Nezor, Kenan Akgül, Ali Rıza Yılmaz’dan oluştu, yedeklerde Cengiz Doğan, Şenel Topaloğlu, Kadir Birinci, Hasan Şenol, Basri Kocabaşoğlu yer aldı.

Süper Ligde ünlü teknik direktörler arasında yer alan Ertuğrul Sağlam, son futbol randevusunda Samsunspor formasıyla Zonguldak’a rakip olarak oynarken bir de gol attı. Sağlam'ın yanı sıra Trabzonspor ve Beşiktaş'ın unutulmaz golcüsü Orhan Kaynak da son futbol maçında Zonguldak'a rakipti. 

Son buluşmada Zonguldak kalesinde 5 gol üreten Samsunspor’da goller 14-51’inci dakikada Orhan Kaynak, 73’üncü dakikada Ertuğrul Sağlam, 76 ve 88’inci dakikalarda Bünyamin Kubat’dan geldi.

Karşılaşmaya, hem Zonguldak, hem Samsun taraftarı büyük ilgi gösterecek

EN ÜST SEVİYEDE MAÇ OLACAK

Karadeniz bölgesinde Zonguldak ile Samsun illerini temsil eden Zonguldak Kömürspor ile Samsunspor arasındaki mücadele, şüphesiz ki 2. Ligde son yılların en keyifli maçlarından biri olacak. Karşılaşmaya şimdiden ilgi olağanüstü bir hal aldı.

Zonguldak Kömürspor taraftar grupları Ultras Elmas ile Genç Zonguldaklılar 90 dakika sınavı için hazırlıklarına başladı. Şehrin en işlek cadde ve sokaklarına pankartlar asan taraftar grupları, futbolseverleri maça davet ediyor. Zonguldak’taki maça, Samsunspor taraftarı da gelecek. Samsunspor Kulübü’nün karşılaşma için Zonguldak Kömürspor Kulübü’nden bin kişilik yer istediği belirtildi. Rakip takımı ayrılacak koltuk sayısı, İl Güvenlik Kurulu toplantısının ardından netleşecek. Kömürspor, Samsunspor’a taraftar kotası uygulamayacak. Dolayısıyla şartlar oluşursa maç günü misafir taraftar için talep edilen bin kişilik koltuk ayrılacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi