İlk yarıda Edirnespor forması giyen Emin Akyıldız, ikinci yarıda bir başka il takımı Yalovaspor'un başarısı için ter dökecek. Sarı fırtına, ilk yarıyı lider Çiğli Belediyespor’la puan puana bitiren yeni takımıyla şampiyonluk peşinde koşacak.

FUTBOL kariyerini 2016 yılından bu yana il dışında sürdüren Zonguldaklı futbolcu Emin Akyıldız, devre arasıyla birlikte bu sezon ki ikinci transferini gerçekleştirdi. Sezon başında Aliağa Futbol AŞ’den Edirnespor’a geçiş yapan 26 yaşındaki tecrübe, ikinci transfer ve tescil dönemiyle birlikte bir başka il takımı Yalovaspor’a transfer oldu.

Zonguldak’ta en son 2015 yılında Kilimli Belediyespor forması giyen ardından il dışına açılarak sırasıyla Vefaspor, Gaziosmanpaşaspor, Altınova Belediyespor, Aliağa Futbol AŞ ve Edirnespor’da top koşturan Emin, il dışı kariyerine Yalovaspor’u da dahil etti.

15 Aralık’ta devreye giren Bölgesel Amatör Ligde formasını giydiği Edirnespor’dan kendi isteğiyle ayrılan golcü futbolcu, aynı ligde 10’uncu grupta şampiyonluk mücadelesi veren Yalovaspor’a transfer oldu. Uzun yıllardır amatörde mücadele eden ve bu sezon şampiyonluk için kıyasıya bir yarış içinde olan Yalovaspor’a güç katacak 67 numara yeni takımının kadrosuna dahil oldu.

Yalovaspor, 14 takımlı 10’uncu grupta ilk yarıyı 32 puana sahip lider Çiğli Belediyespor’la puan puana kapattı. 13 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgi alan Yalova ekibi, grupta şampiyonluğun favorileri arasında gösteriliyor.

Emin transferiyle mevcut kadrosunu güçlendiren Kırmızı-Yeşilli takım, ikinci yarı perdesini 19 Ocak’ta Yalova Kadıköy maçıyla açacak.

13 maçın 12’sinde ilk onbirde görev aldı

İSTİKRARLI BİR İLK YARI GEÇİRDİ

EMİN, ilk yarıyı lider Arnavutköy Belediyesi’nin sadece 2 puan gerisinde tamamlayan Edirnespor’da başarılı bir tablo ortaya koydu. Sarı-Kırmızılı takımda ilk onbirin değişilmez isimlerinden biri olan Zonguldaklı, 13 maçın 12’sinde ilk onbirde sahaya çıkarken, sadece 1 maçta yedek bekleyip sonradan oyuna dahil oldu.

8 maçta 90’ar dakika sahada kalan, toplamda bin 21 dakika süren alarak istikrarlı bir ilk yarı maratonu geçiren Emin, bu performansını Yalovaspor’da da sürdürüp yeni takımına büyük katkı sağlamak istiyor.

“Yolun sonu şampiyonluk olacak”

Zonguldaklı transferiyle ilgili olarak, “Sezon başında bünyesine katıldığım Edirnespor’dan kendi isteğim doğrultusunda ayrıldım. Sezonun ilk devresinde bana destek veren, ilgi ve alaka gösteren tüm Edirnespor ailesine ve camiasına teşekkür ediyorum. Kalan devrede Edirnespor’a ve futbolcu arkadaşlarıma başarılar diliyorum. İkinci yarıda kariyerime Yalovaspor’la devam edeceğim. Benim için yeni ve farklı bir heyecan olacak. Hedefimiz belli; şampiyonluk. İnşallah yeni takım arkadaşlarımla beraber Yalovaspor’u hak ettiği profesyonel lige çıkaracağız. Bu yolun sonu şampiyonluk olacak. Buna inanıyorum.” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi