2 yıldır başkanlığını yaptığı Kilimli Belediyespor’u Bölgesel Amatör Lige çıkaran Başkan Musa Bahadır, emeklerin karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyor. Şampiyon başkan, ŞAFAK Spor’a yaptığı değerlendirmede, en büyük hayalinin ilçe takımını tekrar profesyonel lige çıkarmak olduğunu söyledi.

KİLİMLİ Belediyespor’daki ikinci başkanlık döneminde şampiyonluk hedefine ulaşarak camianın 4 yıllık Bölgesel Amatör Lig özlemine son veren Başkan Musa Bahadır büyük gurur yaşıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle diğer profesyonel ve amatör ligler gibi Süper Amatör Ligin de tescil edilmesi üzerine Türkiye Futbol Federasyonu tarafından önümüzdeki hafta açıklanacak terfi kararını bekleyen Bahadır, karar açıklanır açıklanmaz 2020-2021 sezonu planlaması için kolları sıvayacak. Şampiyon başkanın en büyük hayali, Bölgesel Amatör Lige çıkardığı takımı profesyonel 3. Lige taşımak.

Şampiyonluklara ara vermek istemiyor

2020-2021 futbol sezonunda Kilimli ve Zonguldak’ı 4 yıl aradan sonra yeniden Bölgesel Amatör Ligde temsil edecek Kilimli Belediyespor, hedef rotasını yine şampiyonluk üzerine çizecek.

Sarı-Siyahlı renkleri hiç ara vermeden Bölgesel Amatör Ligden 3. Lige çıkarmak isteyen Musa başkan, yarı profesyonel lig olarak tabir edilen Bölgesel Amatör Ligde maliyetin artacağından dolayı sezona ekonomik yönden güçlü bir yönetim kuruluyla başlamak istiyor. Bu düşünce doğrultusunda hareket edecek Bahadır, Temmuz ayı sonunda yapılması planlanan olağanüstü kongreyle yönetim kurulunu yenileyecek.

Kilimli ve Zonguldak’tan çok sayıda önemli isimlerin yer alacağı yönetimle yeni sezonun yol haritasını çizecek olan sarı-siyahlı başkan, ardından teknik ekip ve futbolcu kadrosu üzerine yoğunlaşacak. Camianın 4 yıllık Bölgesel Amatör Lig özlemine son veren başarılı antrenör Serkan Bankoğlu’yla yola devam etmesi beklenen Başkan, antrenör tercihinden sonra oluşturacağı transfer komitesiyle iç ve dış transfer çalışmalarına başlayacak. Şampiyon kadroyu büyük ölçüde muhafaza etmeyi düşünen Kilimlili Başkan, eksik mevkileri hem Zonguldak, hem de il dışından yapacağı transferlerle tamamlayacak.

Uzun lig maratonunu hesap ederek alternatifli ve güçlü bir kadro kurmak isteyen Bahadır, Süper Amatör Lig şampiyonluğunu hiç vara vermeden Bölgesel Amatör Lig şampiyonluğuyla pekiştirmeyi hedefliyor.

KİLİMLİ BELEDİYESPOR, 2013’DEN

BU YANA PROFESYONEL LİGE UZAK

1951 yılından bu yana 69 yılı geride bırakan Kilimli Belediyespor, son 7 yıldır amatör düzeyde mücadele veriyor. İlçeyi, uzun yıllar profesyonel 2 ve 3. Lig ekibi olarak temsil eden sarı-siyahlı takım, 1998-1999 sezonunda 2. Ligden, 2012-2013 sezonunda da 3. Ligden düşerek bölgesel seviyedeki amatör lige geriledi.

Bölgesel ligde de tutunamayınca 2015-16 sezonunda il genelindeki yerel Süper Amatör Lige düşen ilçe takımı, 4 sezondur çıkmak için çabaladığı Bölgesel Amatör Lig hedefine bu sezon nihayet ulaştı. Lig mücadelesini artık bölgesel düzeyde sürdürecek takım, 2020-2021 sezonu sonunda profesyonel seviyeye geçiş yaparak eski özlenen günlere dönmeyi arzuluyor.

Adını ‘ŞAMPİYON BAŞKANLAR” arasına yazdıran Musa Bahadır, yine büyük hedefler peşinde olacak

HAYALİ 3. LİG

KİLİMLİ Belediyespor’u bir üst lige taşıyarak önemli bir başarıya imza atan Musa Bahadır, şampiyonlukla neticelenen sezonu ŞAFAK Spor'a değerlendirdi.

Sezona bugünlerin hayalini kurarak başladıklarını dile getiren Sarı-Siyahlı Başkan, başarıda büyük payı olan antrenör Serkan Bankoğlu ile futbolcuları tek tek kutladı.

Sözlerinin devamında maddi-manevi takımın yanında olan Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’a da teşekkür eden Musa Başkan, “Kilimli Belediyespor’un yerinin buralar olmadığını her fırsatta söyledim. Bu takım kesinlikle profesyonel ligde yer almalı. Hedeflerimizi bu yönde ortaya koyduk. Önce Süper Amatör Ligden çıkmalıydık, bu sezon bunu başardık. Koronavirüs salgını nedeniyle ligi tescil eden Türkiye Futbol Federasyonu’nun şampiyonluğumuzu açıklamasını bekliyoruz. Bu karar açıklanır açıklanmaz 2020-2021 Bölgesel Amatör Lig sezonu için çalışmalara başlayacağız. 4 yıl sonra yeniden Bölgesel Amatör Ligde olmak güzel. Fakat bu lig bizim için yeterli değil. Benim asıl hedefim Kilimli Belediyespor’u 3. Lige çıkarmak. En son 2012-2013 sezonunda 3. Ligde mücadele eden takım, 7 yıldır profesyonel lig özlemi çekiyor. Nasıl ki Bölgesel Amatör Lig özlemine son verdik, profesyonel lig özlemine son vermek de inşallah bize nasip olacak. Yeni sezonda tüm Kilimli esnafını, halkını, futbolseverleri Kilimli Belediyespor’a desteğe davet ediyorum. Biz büyük bir aileyiz. Bu ailenin üst liglerde daha da büyümesi için desteğe ihtiyacımız var. Bölgesel Amatör ligde maliyet artacak. Bunu tek başına başarmamız mümkün değil. Kilimli Belediye Başkanı sayın Kamil Altun her zaman yanımızda. İşadamlarının da desteğini görürsek 3.Lig hedefine çok çabuk ulaşabiliriz” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi