Sakaryaspor yönetiminde tüm belediyelerden birer kişi yer alacak. Böylelikle ilk etapta 15 milyon TL’ye yakın bütçe hedefleniyor. Çorum FK’ya, Çorum Belediyesi’ne ait Çorum Beltaş’tan aylık 175 bin TL’den 1 milyon 750 bin TL’lik sponsorluk desteği. Zonguldak’a örnek olacak bu destekleri çoğaltmak mümkün.

Zonguldak’ı 2. Ligde temsil eden Zonguldak Kömürspor’da 2020-2021 sezonu öncesi derin bir sessizlik hakim. Ekonomik yönden zor günler geçiren kulüp, transfer bütçesi oluşturamadığı için haliyle iç ve dış transfere başlayamadı. Futbolcuların istediği ücreti karşılamakta zorlanan kulübün transfer çalışmaları sadece görüşmeyle sınırlı kalıyor.

Bu arada rakip takımlar transferde hemen her gün en az bir futbolcuya imza attırırken, 19 futbolcunun sözleşmesi bittiği için yeni baştan takım yapmak zorunda kalan Zonguldak Kömürspor’un henüz transfere başlayamaması gelecek adına büyük bir korkunun oluşmasına neden oluyor.

Kulüp yönetimi, transfer için acil gerekli olan paranın temini için şehrin dinamiklerinden destek bekliyor. Destek konusunda milletvekilleri, Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Selim Alan’ı çare olarak gören yönetim, çözüm üretimi için bu hafta içinde söz konusu isimlerle birliktelik sağlayıp yeni sezonun ilk somut adımını atmak istiyor.

Öte yandan, 2. Ligde Zonguldak Kömürspor’un muhtemel rakipleri arasında yer alan birçok takımın ekonomik yöndeki sıkıntıları belediye desteğiyle aştığı görülüyor.

Geçen sezon rakipler arasında yer alan Çorum Futbol Kulübü, yeni sezon öncesi en büyük desteği yine Çorum Belediyesi’nden aldı. Belediye’ye ait Çorum Beltaş’la sağlanan sponsorluk anlaşması kapsamında kulübe 1 milyon 750 bin TL para girdisi sağlandı. 10 aylık takside bölünen destek karşılığında kulübe her ay 175 bin TL ödenecek. Beltaş, yönetimin yeni sezon kadrosunu oluşturabilmesi için ilk iki taksiti gününden önce ödeyerek şehir takımına büyük bir jest yaptı. Çorum Belediyesi, daha önce Çorum FK kulübüne tesis ve otobüs konusunda da büyük bir destek sağlamıştı.

Çorum FK’nın yanı sıra yine rakipler arasında yer alan Sakaryaspor’a da belediye desteği geldi. Kulüp, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği bir oluşumla yönetimi yenileyecek. Yeni yönetim kadrosunda tüm belediyeler ile SATSO’dan birer kişinin olması bekleniyor. Yenilenen yönetimle birlikte ilk etapta 15 milyon TL’lik bir bütçe hedefleniyor.

Futbol şehirleri arasında ön plana çıkan Sakarya ve Çorum’da şehri temsil eden kulüplere verilen bu destekler üzerine Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Emre Yüce ile Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın camialardan büyük takdir gördü. Sadece Sakarya ve Çorum’la sınırlı olmayan belediye desteklerini birçok ilde görmek mümkün.

Rakip iller ve takımlarda durum böyleyken, Zonguldak’ta ise adeta yaprak kımıldamıyor. Her defasında “İşçi Milli takımı” diye övündüğümüz Zonguldak Kömürspor’un ne kamp ve konaklama tesisi, ne antrenman sahası, ne de bir otobüsü var. 2. Ligde yüksek bütçeli takımlarla yarışan kulüp, antrenman için 56 kilometrelik ilçe stadına giderken, kamp ve konaklama için misafirhaneyi kullanıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi