Zonguldak Kömürspor’un orta saha oyuncusu Serhat Baştan, ofansif yönüyle takıma ve skora büyük katkı sundu. 11 numara, ilk yarıda forma giydiği 15 maçın 7’sinde 8 gol atarak takımda en golcü futbolcu unvanını aldı.

ZONGULDAK Kömürspor’un orta sahasında görev alan Serhat Baştan, kariyerinde ilk kez giydiği lacivert-kırmızılı formayla başarılı bir ilk yarı geçirdi. Elmas’ın 11 numarası, 15 maçta kaydettiği 8 golle takımın en skorer ismi oldu.

Lacivert-Kırmızılı takımın sezon başında Menemen Belediyespor’dan sezon sonuna kadar kiralık olarak transfer ettiği Serhat Baştan, 17 haftalık ilk yarı maratonunda kırmızı ve dört sarı kart cezalısı olduğu Hacettepe ve Pendikspor maçları dışındaki tüm maçlarda forma giydi. Bu maçların 14’ünde ilk onbirde görev alan, sadece birinde yedek soyunan Serhat, toplamda bin 217 dakika süre aldı.

7 maçta gol atma başarısı gösterdi, skora büyük katkı sağladı

8 GOLÜ VAR

ORTA sol kenarda görev alan Serhat, ilk yarıda golleriyle ön plana çıktı. Her iki ayağını da çok iyi kullanan ofansif orta saha, özellikle son vuruşlardaki becerisiyle Sancaktepe’ye 2, Amedspor, Yeni Çorumspor, Şanlıurfaspor, Sarıyer, Başkent Akademi ve Afyonspor’a 1’er gol attı.

Devreye 8 golle giren Kömürspor’un başarılı oyuncusu, Beyaz grupta gol krallığında ilk 4'ün içinde yer aldı.

Samsunspor’dan Bahattin Köse’nin 15 golle ilk sırada yer aldığı gol krallığı yarışında, Manisa’dan Serdar Deliktaş ile Hekimoğlu Trabzon’dan Taha Balcı 13’er golle 2 ve 3’üncü sırayı paylaşırken, Serhat Baştan 8 golle 4’üncü sıranın sahibi.

Serhat’in ikinci yarı hedefi; ilk yarı gol sayısını iki katına çıkarıp 20 gole ulaşmak.

Öte yandan, 2. Lig Kırmızı grupta ise gol krallığında ilk sırada Bayburt Özel İdare’den Tayyib Kanarya var. Kanarya’yı, 12 golle Vansporlu Batuhan Er ile Kastamonuspor’dan 11 gollü İlyas Çakmak ile Ankara Demirspor’dan Tahir Babaoğlu izliyor.

SERHAT’I, 7 GOLLE MEHMET GÜRKAN İZLİYOR

KÖMÜRSPOR’DA, golcü Serhat’ı 9 numara Mehmet Gürkan takip etti. Kırklarelispor, İnegölspor (P.A), Hekimoğlu Trabzon, Şanlıurfaspor, Pendikspor, Tarsus İdmanyurdu ve Afyonspor (P.A) ağlarını 1’er kez sallayan Mehmet, lacivert-kırmızılı ekibin 7 golle en skorer ikinci futbolcu oldu.

Kömürspor’un diğer gollerini, Muammer (2), İsmail, Onurcan (2), Yiğit Gökoğlan ve Görkem attı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi