Koronavirüs salgınının büyük sekteye uğrattığı spor dalları arasında yer alan atletizmde normalleşme süreci başladı. Mart ayından bu yana askıya alınan lig, şampiyona ve özel yarışlar, Temmuz ayında kaldığı yerden yeniden başlayacak.

Yeni takvim düzenlemesi üzerine Fenerbahçe forması giyen Zonguldaklı Milli atletler Melike Malkoç, Miray Aktop ve Doğukan Kilcioğlu da izole döneminde evde sürdürdükleri antrenman programlarını antrenör Utku Duman eşliğinde pistte uygulamaya başladı.

Hemen her gün sıkı bir çalışma periyodundan geçen atletler, uzun ara boşluğuna rağmen fit ve yüksek form grafikleriyle dikkat çekti. Yarışların başlayacağı tarihe kadar saha antrenmanlarıyla istenilen form düzeyine ulaşmayı amaçlayan Milliler, 4 ay aradan sonra katılacakları ulusal düzeydeki yarışmadan dereceyle ayrılmak istiyor.

Federasyon yönetimi bir araya geldi

Bu arada Türkiye Atletizm Federasyonu, kontrollü normal yaşama geçilmesi üzerine Şubat ayından bu yana ilk kez bir araya geldi.

Fatih Çintimar başkanlığında toplanan federasyon yönetim kurulu toplantısına genel sekreter Fahrettin Yıldız ile 10 yönetim kurulu üyesi katıldı.

Koronavirüs salgınının etkili olduğu dönemde online olarak toplanan federasyon, böylelikle 4 ay aradan sonra bir masa etrafında toplanarak gündem değerlendirmesi yaptı.

Toplantıda, askıya alınan ligler, şampiyonalar ve özel yarışlarla ilgili takvim belirlendi. Yeni takvime göre; pistlerdeki sessizlik Temmuz ayında bozulacak. Yarışlarla birlikte olimpik hazırlık kampları da belirlenen grup merkezlerinde tedbirler eşliğinde gerçekleştirilecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi