ZONGULDAKLI Milli boks antrenörü İshak Tiryaki, koronavirüs salgını üzerine evinden doğru spor camiası ile takipçilerine seslendi. Çocuklarıyla birlikte evde antrenman yaptığı sırada #evdekal çağrısında bulunan Tiryaki, salgın nedeniyle tüm dünya ve ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı döneme dikkat çekti, zor günlerin biran evvel atlatılması için evden dışarı çıkılmamasını istedi.

11 Mart’tan bu yana ülkemizde artarak devam eden ve bugüne dek 75 vatandaşımızın ölümüne neden olan koronavirüs salgını üzerine Sağlık Bakanlığı’nın #evdekal çağrısını dikkate alan antrenör ve sporcular, o gün bugün evlerinden dışarı çıkmıyor. Evde geçen günlerde antrenman yapmaya devam eden antrenör ve sporcular, uygulamalı bireysel antrenman programlarıyla formunu korumaya çalışıyor.

Sosyal misyon gereği üzerine düşeni yaptı

Antrenör ve sporcular, evde spor günlerinde sosyal sorumluluk üstlenerek spor camiası ve sosyal çevredeki insanlara önemli mesajlar vermeyi ihmal etmiyor. Edindikleri sosyal misyonu çektikleri videolarla kendilerine ait sosyal medya hesaplarından takipçileriyle paylaşan antrenör ve sporcular, bu yönleriyle önemli bir sorumluluk görevini yerine getirerek örnek oluyor.

Zonguldaklı Milli boks antrenörü İshak Tiryaki de evinde kalmakla yetinmeyin sosyal misyon üstlenen isimlerden. Tiryaki, 14 yaşındaki boksör kızı Bilge Su ve 12 yaşındaki hentbolcu oğlu Muhammet Vahit Tiryaki’yle birlikte antrenman yaptığı sırada #evdekal çağrısında bulundu.

Antrenman arasında çekilen videoda hep bir ağızdan, “evdekal Türkiye” “Hayat eve sığar”, “Hayat evde güzel” sözleriyle camiaya ve takipçilerine önemli mesaj veren Tiryaki ve çocuklarının sosyal medyadaki bu paylaşımları büyük beğeni topladı.

Bu çağrısıyla sosyal misyonunu yerine getiren Milli antrenör, “Tüm dünya ve ülke olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Küresel bir salgın haline gelen koronavirüsten korunmak için evimizde kalmalıyız. Vatandaş olarak bireysel sağlığımızla birlikte toplumun sağlığını da düşünmeliyiz. Sağlık Bakanlığımızın yayınladığı 14 kurala uymalı, sosyal mesafeyi korumalıyız. Bu sırada kesinlikle evden dışarı çıkmamalıyız. Herkes üzerine düşen sorumluluğu almalı. Kendi sağlığımız ve çevre sağlığı için evde kalalım. Ayrıca kişisel hijyene dikkat çok önemli. Bu sayede hem kendimiz, hem de çevremizdeki kişiler sağlıklı kalır” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi