Ankara’da yayın yapan Spor Ankara.org sitesi tarafından düzenlenen Yılın Spor Ödülleri kapsamında “yılın taraftar grubu” ödülü, Mavi Şeytanlar’a verildi. Ödülü, taraftar grubu adına tribün liderleri Ferhat Demirezen ile Ertan Kök aldı.

SÜPER Amatör Ligde mücadele eden Alaplı Belediyespor’un taraftar grubu Mavi Şeytanlar’a “yılın taraftar grubu” ödülü layık görüldü.  

Kurulduğu 1966 yılından bu yana ilçe ve Zonguldak futboluna hizmet veren Alaplı Belediyespor sevdalısı gençlerin bir araya gelerek 2015 yılında “Mavi Şeytanlar” adıyla kurduğu taraftar grubu, yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Lige çıkma mücadelesi veren takımı hem içeride, hem dışarıda müthiş bir şekilde destekliyor.

Her geçen gün artan üye sayısıyla sivil toplum örgütü olma yolunda ilerleyen Mavi Şeytanlar, son yıllarda futbol ve tribün dışında sosyal anlamda yaptıkları örnek yardım çalışmalarıyla gündemde. Özellikle bu yıl Mart ayında patlak veren koronavirüs pandemi döneminde sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü vatandaşlar için yardım kampanyası başlatarak 150’ye yakın vatandaşa el uzatan taraftar grubu, bu kampanyayı hemen akabinde başlayan Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelerle devam ettirdi.

Futbol dışında sosyal hayatta “sorumlu grup” anlayışı içinde hareket eden, yardımlaşma ve paylaşmayı temel amaç edinen Mavi Şeytanlar, bu yapısıyla dikkatlerden kaçmadı. Ankara’da yayın yapan Spor Ankara.org sitesi, düzenlediği Yılın Spor Ödülleri kapsamında “yılın taraftar grubu” ödülünü Mavi Şeytanlar taraftar grubuna layık gördü. Ödülü, taraftar grubu adına tribün liderleri Ferhat Demirezen ile Ertan Kök aldı.

Ödüle layık görülmenin mutluluğunu yaşayan tribün liderleri yayınladıkları teşekkür mesajında, “Bizi yılın taraftar grubu seçerek ödüle layık gören SporAnkara.org sitesine ve sevgili hocamız Karagöz Metin hocamıza teşekkür ediyoruz. Bu ödülün sadece tribünde yaptıklarımız için verilmediğini düşünüyoruz. Taraftar grubu olarak tribün dışında da sosyal destek ve farkındalık adına 65 yaş üstü vatandaşımız ile ihtiyaç sahibi aileler için düzenlediğimiz kampanyalarla elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bu ödülü tüm Alaplı Belediyespor taraftarı adına aldığımızı belirtmek istiyoruz. Senelerdir sıcak-soğuk demeden içeride-dışarıda bize destek olan cefakar taraftarımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

   

Editör: Haber Merkezi