Zonguldak’ta, amatör futbol müsabakaları sonunda disiplin kuruluna sevk edilen futbolcu, antrenör, teknik sorumlu ve idarecilerle ilgili kararlar verildi. Hikmet Yücel başkanlığında toplanan kurul, hakem ve gözlemci raporlarında yaptığı incelemede ilgili futbol disiplin talimatlarını uygulayarak farklı cezai işlem uyguladı.

Disiplin Kurulu, 9 futbolcuya 1 ila 7 maç arasında değişen ceza verirken, bir yönetici ve bir antrenörü 21 gün hak mahrumiyeti cezası uyguladı.

Söz konusu isimlerin dışında kurul, İkinci Amatör Küme Çaycuma grubunda 4’üncü haftada Çaycuma Yeşilvadispor’la oynayacağı maça çıkmayan Karamusaspor’a 3-0 hükmen yenilgi ile 3 puan silme cezası verdi. Karar üzerine Karamusa ekibi -3 puana düştü. Disiplin Kurulu ayrıca hakem ve görevli ücretleri olarak 400 TL’yi kulüpten tahsiline karar verdi.

Öte yandan, son lig maçına çıkmayan Karamusaspor takımı ligden çekildi. Çaycuma grubunda Karamusaspor’un yanı sıra Pehlivanlarspor da ligden çekildiğini bildirdi. Çekilen takımlar üzerine grupta 7 olan takım sayısı 5’e düştü.

1 MAÇ: Kuzey Akyüz (Çaycuma Gençlerbirliği), Kerim Ağdacı (1848 Siyah İncispor), Kutay Ofluoğlu (Karadonspor)

3 MAÇ: Abdulkerim Uzun (Cumayanı Gençlikspor), Hüseyin Bozan (Türkalispor)

4 MAÇ: Semih Can (1848 Siyah İncispor)

5 MAÇ: Yasin Aydın (Cumayanı Gençlikspor)

6 MAÇ: Burak Tiryaki (İnağzıspor)

7 MAÇ: Alper Görür (Çaydeğirmeni Belediyespor)

21 GÜN HAK MAHRUMİYETİ: Ergin Özalp (İstasyon Gemicilerspor), Timuçin Yıldırım (İstasyon Gemicilerspor)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi