Covid 19 futbola da darbe vurdu... Futbolcuların tedbir amaçlı ev ya da tesislerden dışarı çıkmak istememesi, antrenmanlara büyük sekte vurdu. Pazar günü 1922 Konyaspor’la karşılaşacak olan Zonguldak Kömürspor,iki gündür antrenman yapmıyor.

ZONGULDAK Kömürspor’da koronavirüs (covid19) tedirginliği sürüyor. Futbolcuların tedbir amaçlı ev ya da tesislerden dışarı çıkmaması Salı ve Çarşamba antrenmanlarının iptal edilmesine neden oldu.

Kaptan Sinan Ören, idmana çıkmama olayına açıklık getirirken, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan ligleri ertelemesini beklediklerini dile getirdi.

Koronavirüsün dünyada salgın haline geldiğini, Türkiye’de de kendini gösterin bu salgınının iki vatandaşın ölümüne neden olduğunu belirten Kaptan, “Tüm dünyaya yayılan bu salgın hastalık futbolcular olarak bizi de tedirgin etmeye başladı. Ülkemizde vaka sayısı artarken, iki ölüm meydana geldi. Her şey iptal edilirken, futbolun neden ertelenmediğine anlam veremiyorum. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan ligin ertelenmesini talep ediyoruz. Fakat federasyon nedense ısrarla oynatmak istiyor. Bunun nedenini anlayamadık. Bu konuda çözemediğimiz bir şeyler var. Bu kolay bir durum değil. Doğal olarak takım halinde tedirginiz. Arkadaşlarla istişarede bulunduk. Bunun neticesinde de idmana çıkmama kararı aldık. Bu karar tamamen koronavirüs salgını nedeniyle alınmış bir karar. Sadece bizim değil, tüm profesyonel ve amatör futbolcuların gözü Türkiye Futbol Federasyonu’nda. Belirsizliğin ortadan kalkmasını bekliyoruz.” dedi. 

Bu arada Gençlik ve Spor Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu,  koronavirüs salgınına yönelik sürecin değerlendirilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil'le bir araya geleceklerini bildirdi. Toplantı, saat 13.30'da Ankara'da düzenlenecek.

ABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi