Süper Lig'deki 18 kulüp 12 Haziran tarihinde ortak karara vardı. TFF 12 Haziran’a yoğunlaştı fakat koronavirüs salgının tam manasıyla etkisini yitirmemesi nedeniyle “şimdilik” ibaresi geçerliliğini koruyor. Kesin tarih 28 Mayıs Perşembe günü verilecek.

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig'deki 18 kulübün tamamının desteği ile liglerin 12 Haziran'da başlamasının kararlaştırıldığını söyledi. “Şimdilik” 12 Haziran olarak öngörülen tarih, 28 Mayıs Perşembe günü netleştirilecek.

TFF ile Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfının video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği toplantı sonrasında açıklama yapan TFF Başkanı Özdemir, "18 kulübün tamamının desteği ile liglerin 12 Haziran'da başlaması için anlaştık. Fakat nihai kararı 28 Mayıs Perşembe günü vereceğiz" şeklinde konuştu.

Düşme olmayacak mı?

Toplantıda Süper Ligin statüsüyle ilgili de fikir alışverişinde bulunuldu. Normalde sıralamada son 3’te yer alan takımların küme düştüğü ligde, 7 kulüp tarafından bu sezona mahsus olmak üzere küme düşmenin kaldırılması fikri ortaya atıldı. Bu kulüplerin kimler olduğu açıklanmazken, TFF 28 Mayıs’taki toplantıda bu fikri değerlendirmeye alacak. Küme düşme olmazsa Süper Lig 2020-2021 futbol sezonunda 21 takımla oynanacak.

‘Ligleri bitireceğiz’

Başkan Özdemir, ligleri oynayarak bitirme konusunda kulüplerle fikir birliğine vardıklarını dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Koronavirüsle mücadelede başarılıyız. Dünyada örnek bir ülkeyiz. 12 Haziran'da başlayacağımız Süper Lig, 19 Haziran'da başlayacak TFF 1. Lig ve 18 Temmuz'da başlayacak TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig ile Bölgesel Amatör Liglerde de kulüplerimiz gereken hassasiyeti gösterecek, tedbirleri alacaklar. Herhangi bir futbolcumuz veya futbol adamımız herhangi bir rahatsızlığa yakalanmadan bu süreci götürmek için gerekli çalışmaları yapacaklar. Pandemi konusunda başarıya ulaşan Türkiye, futbol konusunda da başarıya ulaşacak. Ligleri oynayarak sonlandırmak için elimizden gelen her türlü çabayı gösterme konusunda bütün kulüplerle fikir birliğine vardık” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi