*** Futbolcuların imkansızlıklara dikkat çekip sadece şehre mesaj vermek niyetiyle idmana giderken kendilerine tahsis edilen halk otobüsünün içinde çektikleri 13 saniyelik video taraftarın büyük tepkisine neden oldu.

*** Tepkinin dozu kaçınca en büyük zararı yine takım gördü. Zaten işler iyi gitmiyor, yoktan yere oluşan bu kaos havası kimseye fayda sağlamaz. Bu takım hepimizin, küme düşerse Zonguldak Kömürspor değil, Zonguldak küme düşmüş olacak. Kritik haftalarda biraz sağduyu lütfen.

ZONGULDAK Kömürspor’da gün geçmiyor ki yeni bir kaos ortaya çıkmasın. Zaten sezon başından bu yana hem ekonomik kriz, hem de tesis, stat, zemin ve idman sahası gibi imkansızlıklarla boğuşan takım, Hekimoğlu Trabzon’la oynanan 25’inci hafta maçı öncesi yoktan yere oluşan video kaosuyla kendi kendine büyük zarar verdi.

Futbolcuların idman için DSİ misafirhanesinden Karaelmas Kemal Köksal Stadı’na gittiği sırada kendilerine tahsis edilen halk otobüsünde imkansızlıklarına dikkat çekmek için çektikleri 13 saniyelik video amacının dışına çıkınca ortalık tam bir kaos alanına döndü. Hekimoğlu Trabzon maçının arifesinde taraftar ile futbolcular arasında oluşan bu kaostan en büyük zararı yine Zonguldak Kömürspor gördü. Zaten ortada kötü süreç yaşayan bir takım var, buna ilave olarak hiç yoktan yere oluşan video kaosu işlerin daha da kötü bir hal almasına sebep oldu. Belki de puan ya da puanlar alabileceğimiz Hekimoğlu Trabzon maçı, kaotik tribün ortamı ve buna bağlı olarak daha maçın başında moral-motivasyonu ve istek-arzusu sıfıra düşen futbolcuların sergiledikleri kötü oyun sebebiyle mağlubiyetle sonuçlandı.

Camia içindeki iç çekişmeler kötü son hazırlar!

ŞİMDİ KAZANAN KİM OLDU?

Hekimoğlu Trabzon maçında yaşanan futbol ve tribün kaosu, taraftarın kendi futbolcusuna tavrı ve biraz daha öteye gidersek rakip takımı alkışlaması bir kez daha gösterdi ki kaosun kimseye faydası yok, aksine büyük zararı var. Zarar gören takım, kendi takımın olunca üzüntünün boyutu daha da artıyor. Sonuç olarak hafta sonu yaşanan olayların faturası ağır oldu. Takım kaybetti, futbolcuların zaten bozuk olan moral-motivasyonu tamamen kayboldu, taraftar takıma sırtını döndü daha kötüsü takım artık içten içe küme düşmeme hesapları yapmaya başladı.

Takım hepimizin takımı, herkes silkenelip kendine gelsin...

Zonguldak Kömürspor, camia olarak biran evvel kaos havasını üzerinden atıp, yeniden lige odaklanmalı. Ortada 4 haftadır kazanamayan ve buna bağlı olarak tehlikeli bölgeye doğru sürüklenen bir takım gerçeği var. Zonguldak Kömürspor küme düşerse, bunun sadece bir takımdan ibaret olmayacağını herkes çok iyi bilsin.

Kömürspor’un küme düşmesi demek, taraftarından esnafına kadar tüm Zonguldak’ın, bugünlerde dile pelesenk olan “arma”nın küme düşmesi demek. Dolayısıyla armayı küme düşürmek istemiyorsak, telafisi olmayan haftalara girildiği kritik süreçte video konusu bugün itibariyle tamamen kapatılmalı, takım lige, taraftar takıma dört koldan yeniden sarılmalı.

Gidişat hiç iyi değil, unutulmasın bizim bizden başka dostumuz yok...

TEMİZ BİR SAYFA AÇALIM

4 maç öncesine kadar play-off hesapları yapan Zonguldak Kömürspor 25’inci hafta itibariyle yarıştan tamamen koptu. İşin daha da kötüsü 21 günlük süreçte oynanan 4 maçta kaybedilen 11 puan nedeniyle 32 puanda kalan takım 11’inci sıraya kadar geriledi. Kömürspor’un düşüş yaşadığı süreçte alttaki takımlar fırsattan istifade edip aradaki puan farkını kapattı.

Puantajda Hacettepespor’la puan puana olan Kömürspor, bir maçı eksik Kırklarelispor’un (29) 3 puan, Amedspor’un (28) 4 puan, 1922 Konyaspor’un (26) sadece 6 puan önünde yer alıyor.

Her ne kadar düşme hattı barajındaki Bakspor’la arada 7 puan fark olsa da gidişatın endişe verici bir hali var. Takımın maç kazanamaması üzerine camiada her geçen hafta artan endişe düşüncesi, Hekimoğlu Trabzon yenilgisiyle maalesef akıllardaki yerini korudu.

Büyük düşüş içindeki Kömürspor, 26’ncı hafta Şanlıurfaspor’la oynayacağı deplasman maçı öncesi yeniden birlik-beraberliği sağlayarak temiz bir sayfa açmalı. Futbolda geçmiş yok, gelecek var. Artık bir seri yakalanmalı. Bu serinin ilk adımını Şanlıurfa'da atmak isteyen takım, her zaman ki gibi taraftar desteğini arkasına almalı. Zonguldak Kömürspor taraftarının sadece iyi gün taraftarı olmadığını herkes biliyor. Kötü günde de takımın yanında olan taraftarın hafta sonu yaşananları bir kenara bırakıp takımı her zamankinden daha fazla sahipleneceğine şüphe yok.

Unutulmamalı; birlikten güç doğar, başarı ortaya çıkar...

YORUM / HABER: Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi