Zonguldak DSİ Spor erkek voleybol takımından büyük başarı... A takım düzeyinde yeni kurulan takım, katıldığı Bölgesel Voleybol Ligi’nde grup ve final aşamasındaki başarısıyla 2. Lige yükseldi.

TÜRKİYE Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen Erkekler Bölgesel Voleybol Ligi’nden 2’nci Voleybol Ligi’nde terfi müsabakaları sona erdi. Kadınlardan sonra erkekler kategorisinde de takım oluşturan Zonguldak DSİ Spor, kurulduğu ilk yıl 2. Lige terfi başarısı yakaladı.

Kulüp başkanlığını Orhan Yazıcı’nın yaptığı DSİ Spor, A takım düzeyinde kurduğu takımla 2. Lige terfi niteliği taşıyan Erkekler Voleybol Bölgesel Ligi’ne katıldı. Eleme ve final grubu olarak iki aşamalı ligde Zonguldak DSİ Spor, oynadığı 6 maçta sergilediği performansla 2. Lig kapısını araladı.

Karabük’teki grup aşamasını başarıyla geçen DSİ takımı, final grubunda Eskişehir’de mücadele etti. TED Ankara Kolejliler, Ankara Bilgem Gençlik ve Kütahya Belediyesi’yle terfi yarışı içine giren Zonguldak ekibi, ilk maçında Kütahya’yı 3-0, ikinci maçında Ankara Bilgem’i 3-1 yendi. Son maçta Ankara TED’e 3-0 mağlup olsa da DSİ Spor, grup ikincisi olarak 2. Lige adım attı.

Mustafa Akkaya ve Serdar Aktop antrenörlüğünde kurulduğu ilk yıl terfi başarısı yakalayan Zonguldak DSİ, 2020-2021 voleybol sezonunda Zonguldak’ı Erkekler Voleybol 2. Ligi’nde temsil edecek.

Kulüp Başkanı Yazıcı, grup ve final aşamasında maddi-manevi yanlarında olan Zonguldak DSİ Şube Müdürlüğü ile personeline teşekkür etti. Ayrıca büyük bir özveri gösteren oyuncular ve teknik ekibi de başarıdan ötürü kutladı.

Zonguldak DSİ Spor, yeni sezon transfer döneminde kadrosuna yapacağı takviyelerle ilk kez mücadele edeceği 2. Ligde zirveye oynayıp Zonguldak ve DSİ camiasını başarıyla temsil etmek istiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi