Üstte şampiyonluk, altta düşmeme yarışı... Ligde her geçen hafta yarış kızışıyor. 5 puan farkla lider konumdaki Kilimli oldukça rahat. Altta ise tam bir can pazarı yaşanıyor. Akın ile İhsaniye’nin yükselişe geçmesi gözleri biranda buraya yoğunlaştırdı.

SÜPER Amatör Ligde 16’ncı hafta maçları 22-23 Şubat’ta oynanacak. Maçların 3’ü Cumartesi, 3’ü Pazar günü. Cumartesi maçları Çatalağzı, Çaycuma ve Gelik’te, Pazar maçları ise Kilimli, Kozlu ve Çaycuma’da oynanacak.

Ligde sona doğru yaklaşıldıkça her haftanın, her maçın önemi artıyor. Bu hafta da yine birbirinden önemli maçlara sahne olacak.

Lider Kilimli sahasında Perşembe’yi konuk edecek. Kilimli 10 maçtır kaybetmiyor. İlk 3’ü kovalayan Perşembe ise çıkışta. Lideri 5 puan geriden takip eden ikinci Gelik’in kaybetme kredisi yok. Mavi-Beyazlılar’ın rakibi, son sırada olmasına rağmen son haftalarda yaptığı çıkışla dikkat çeken Akınspor.

3’üncü Alalı Belediyespor, Muslu Belediyespor deplasmanına gidiyor. Alaplı kazanmak zorunda, düşme potasındaki Muslu’nun pes etmeye niyeti yok.

Alt bölümde haftanın maçı İstasyon Gemiciler ile Çates Işıkspor. Tehlikeli bölgede yer alan iki takım da kazanmak istiyor. Düşme hattındaki İhsaniyespor Ereğli deplasmanına gidecek. Rakip Yenimahallespor. İhsaniye’nin puan kaybına tahammülü yok, Yenimahalle ise kolay lokma değil.

1’er puan farkla sıralanan Çaydeğirmeni ile Çaycuma karşı karşıya gelecek. Bu sezon istikrarı tutturamayan iki takımın mücadelesi izlenmeye değer.

Önemli maçların oynanacağı 16’ncı haftada görev yapacak hakemler belli oldu. İl Hakem Kurulu, düdüğü Hakan Aydın, Mücahit Karakurt, Eren Ferhat Çelik, Ulaş Koçak, Volkan Aydın ve Bayram Çiv’e verdi.

22 ŞUBAT CUMARTESİ

Saat 14.30 Çatalağzı Ümit Saka sahası: Muslu Belediyespor-Alaplı Belediyespor (Mücahit Karakurt, Erdinç Yaman, Emre Alagöz)

Saat 13.30 Çaycuma İlçe Stadı: İstasyon Gemicilerspor-Çates Işıkspor (Eren Ferhat Çelik, Onur Akdağ, Ertuğrul Göktaş)

Saat 14.30 Gelik sahası: Gelikspor-Akınspor (Ulaş Koçak, Volkan Aydın, Eyüp Kağan İğde)

23 ŞUBAT PAZAR

Saat 14.30 Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı: Kilimli Belediyespor-Perşembe Belediyespor (Bayram Çiv, Serkan Köse, Umut Gedik)

Saat 14.00 Kozlu sahası: İhsaniyespor-Yenimahallespor (Hakan Aydın, Ulaş Koçak, Eren Ferhat Çelik)

Saat 13.00 Çaycuma İlçe Stadı: Çaycumaspor-Çaydeğirmeni Belediyespor (Volkan Aydın, Özgür Cem Taşdemir, Emre Yılmaz)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi