20 GOLE ULAŞMAYI HEDEFLİYOR

*** İlk yarıyı 17 maçta 7 golle kapatmıştı. Bu sayıyı ikinci yarıda geride kalan 11 haftada egale edip, toplam gol sayısını 14’e çıkardı. Golcünün önünde lig sonuna kadar 6 maç daha var. Hedef; sezonu 20 gol ve üzerinde kapatmak.

GOLCÜ, ZONGULDAK’TA KARİYER ZİRVESİ YAPTI

*** Elmas’ın golcüsü performansıyla son 3 sezonun toplamını da geçti. Kocaeli Birlik, Niğde ve Bandırma formalarıyla 86 maçta sadece 13 gol kaydedebilen Gürkan, Kömürspor’da bu sayıyı 28 maçlık bölümde geride bırakarak kariyer zirvesi yaptı.

ZONGULDAK Kömürspor’un forvet oyuncusu Mehmet Gürkan Öztürk, 28’inci hafta itibariyle gol krallığı sıralamasında ilk 4’te. Sezonu 20 gol ve üzerinde bir rakamla bitirmeyi hedefleyen Lacivert-Kırmızılı golcü, bu hedefe ulaşırsa sezonu muhtemelen gol krallığında ilk 3’te bitirecek.

Sezon başında Bandırmaspor’dan transfer edilen Mehmet Gürkan, geride kalan 28 haftada istikrarlı bir performans grafiği çizdi ayrıca attığı gollerle takımın gol yükünü omuzlarında taşıdı.

1 Eylül’de başlayan ligde şuana kadar oynanan 28 maçın tamamında ilk 11’de sahaya çıkan Gürkan, bu maçların 20’sinde 90’ar dakika sahada kalırken, toplamda 2 bin 356 dakikalık performans ortaya koydu.

İstikrarlı futbolunun yanı sıra Gürkan, attığı gollerle de takıma önemli katkılar sağladı. Görev aldığı 28 maçın 13’ünde gol atma başarısı gösteren tecrübeli ayak, en son 15 Mart Pazar günü lider Samsunspor’la oynanan maçta gol sevinci yaşadı. Penaltı atışında kaleciden dönen topu tamamlayarak bu sezon ki 14’üncü golüne imza atan Kömürsporlu forvet, gol krallığı yarışında ilk 4’te ilerlemeye devam etti.

İlk yarıda 17 maçta attığı 7 gole, ikinci yarıda 11 maçta ulaştı

İKİNCİ YARIDA BAŞKA GÜRKAN

KÖMÜRSPOR’un gol ayağı, ilk yarıyı görev aldığı 17 maçta 7 gol atarak tamamlamıştı. Kırklarelispor (1), İnegölspor (1), Hekimoğlu Trabzon (1), Şanlıurfaspor (1), Pendikspor (1), Tarsus İdmanyurdu (1) ve Afyonspor (1) maçlarında attığı gollerle devreye 7 golle giren golcü, ikinci yarıda yaptığı büyük çıkış üzerine bu sayıya 11 maçlık periyotta ulaştı.

İkinci yarının ilk haftasında oynanan Manisa FK maçında duble yaparak 2 gol birden atan Gürkan, sonraki haftalarda Kırklarelispor (1), İnegölspor (1), Çorum FK (1), Şanlıurfaspor (1) ve Samsunspor (1) maçlarında kaydettiği gollerle toplam 14 gol sayısına ulaştı.

SON 3 SEZONUN TOPLAMINI GERİDE BIRAKTI

14 golle birlikte Gürkan’ın, geçmiş sezonlarla kıyaslama yapıldığında en parlak dönemini yaşadığı görüldü. Kömürspor öncesi son 3 sezonda Kocaeli Birlik, Niğde FK ve Bandırmaspor formaları giyen forvet oyuncusu, söz konusu bu takımlarda oynadığı 86 maçta toplam 13 atarken, bu sezon Kömürspor formasıyla bu sayıyı 28 maçta geçme başarısı gösterdi.

GOL KRALLIĞI YARIŞINDA İLK 4’TE

LACİVERT-Kırmızılı golcü, 2. Lig Beyaz grupta 28’inci hafta itibariyle gol krallığı sıralamasında 4’üncü basamakta yer alıyor. Yarışta ilk sıra,  Manisa FK’dan 20 gole sahip Serdar Deliktaş’ın.

Manisalı golcüyü 19 golle Samsunspor’dan Bahattin Köse ile 15 golle Hekimoğlu Trabzon’dan Taha Balcı izliyor. Kömürsporlu golcü, bu 3 golcünün ardından 14 golle 4’üncü basamakta yer alıyor.

Gol krallığında sezonu ilk 3’te bitirmeyi amaçlayan golcü ayağın aklındaki sayı 20 gol ve üzeri. Kömürsporlu futbolcunun bu rakamlara ulaşabilmesi için önünde 6 maç daha var. Gol performansını aynı şekilde sürdürdüğü takdirde Gürkan’ın, kalan haftalarda 1922 Konyaspor, Gümüşhanespor, Pendikspor, Başkent Akademi, Tarsus İdmanyurdu ve Afjet Afyonspor’la oynanacak maçlarda hedeflediği rakama ulaşması içten bile olmayacak.

Öte yandan Beyaz grup golcüleri arasında yer alan Gürkan, aynı zamanda Kırmızı grup golcüleriyle de yarışıyor. Kırmızı grupta gol krallığında ilk sıra 20 golle Bandırmaspor’dan Tayyib Kanarya’ya ait. Vanspor’dan 18 gollü Batuhan Er ikinci, Ankara Demirspor’dan Tahir Babaoğlu 17 golle üçüncü, Kastamonuspor’dan 15 gollü İlyas Çakmak dördüncü, Tuzlaspor’dan 14 gollü Batuhan Karadeniz, Sakaryaspor’dan 14 gollü Berk İsmail Ünsül, Kastamonuspor’dan 14 gollü Metincan Cici beşinci sırada yer alıyor.  

GÜRKAN’IN GOL KARNESİ:

14 golün 4’ünü penaltıdan kaydeden Kömürspor’un gol ayağı, diğer 10 golün 1’ini kafayla, 9’unu ayakla kaydetti.

3.HAFTA: Kırklareli- Zonguldak Kömürspor: 1 gol (Dk. 45-ayak)

4.HAFTA: Zonguldak Kömürspor-İnegölspor: 1 gol (Dk. 50-penaltı)

8. HAFTA: H. Trabzon-Zonguldak Kömürspor: 1 gol (Dk. 82-ayak)

9.HAFTA: Zonguldak Kömürspor-Şanlıurfaspor: 1 gol (Dk. 19-kafa)

14. HAFTA: Pendikspor-Zonguldak Kömürspor: 1 gol (Dk. 71-ayak)

16. HAFTA: Tarsus İ.Y.-Zonguldak Kömürspor: 1 gol (Dk. 32-ayak)

17. HAFTA: Zonguldak Kömürspor-Afyonspor: 1 gol (Dk. 86-penaltı)

18. HAFTA: Zonguldak Kömürspor-Manisa FK: 2 gol (Dk.7-ayak, Dk. 21 penaltı)

20.HAFTA: Zonguldak Kömürspor-Kırklarelispor: 1 gol (Dk.30-ayak)

21. HAFTA: İnegölspor-Zonguldak Kömürspor: 1 gol (Dk. 52-ayak)

23. HAFTA: Çorum FK-Zonguldak Kömürspor: 1 gol (Dk. 49-ayak)

26. HAFTA: Şanlıurfaspor-Zonguldak Kömürspor: 1 gol (Dk.47 penaltı)

28. HAFTA: Samsunspor-Zonguldak Kömürspor: 1 gol (Dk. 70-ayak)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi