12 Haziran’da kaldığı yerden yeniden başlayacak lig için en geç 15 ya da 18 Mayıs’ta toplanarak hazırlıklara başlayacak Zonguldak Kömürspor’da teknik ekip, futbolcular, masör ve malzemeci önce koronavirüs testinden geçecek.

KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında 19 Mart’ta tatil edilen futbol liglerinin 12 ila 14 Haziran tarihleri arasında yeniden başlayacak olması üzerine birçok kulüp hazırlık aşaması için geri sayıma başladı. Sakatlık riskinin önüne geçmek için en az 3 hafta öncesinden çalışmalara başlayacak takımlar, saha antrenmanlarıyla fizik-kondisyon açığını kapatacak.

Beyaz grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor da 3 hafta öncesinden çalışmalara başlayacak takımlar arasında yer alıyor. 36 puanla 10’uncu sırada yer alan takım, en geç 15 Mayıs Cuma ya da 18 Mayıs Pazartesi günü topbaşı yapacak.

İptal kararının alındığı 19 Mart’tan bu yana evlerinde izole olan futbolcular, tam iki aylık aranın ardından sahaya inerek topla bulaşacak. Ara boşlukta saha antrenmanı yapılmasa da bireysel antrenman programlarıyla formda kalmaya çalışan futbolcular, 13 Haziran'a kadar ki 24 günlük süreçte sahada uygulanacak fizik-kondisyon ağırlıklı idmanlarla eski form seviyelerini yakalamaya çalışacak.

Bu arada Zonguldak Kömürspor’da teknik ekip ve futbolcular ile masör ve malzemeci idmanlara başlamadan önce koronavirüs testinden geçecek. Test sonuçlarında pozitif vakaya rastlanılması durumunda söz konusu isimler, takımdan ayrı bir şekilde 14 gün karantina sürecinde tedavi altında tutulacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi