Ligin ikinci yarısına Antalya’da hazırlanan Kömürspor, 22 Aralık’ta başladığı kampta ilk haftayı tamamladı. Süreci değerlendiren teknik direktör Serkan Afacan, çok iyi çalıştıklarını dile getirdi. Hoca, transfere de açıklık getirdi, acil ihtiyaç duydukları 3 mevki için görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

DEVRE arası kamp çalışmalarını Antalya’da sürdüren Zonguldak Kömürspor, Pazar mesaisiyle birlikte 22 Aralık’ta başladığı hazırlık aşamasında ilk bir haftayı geride bıraktı. Takım, 4 Ocak’a dek sürdüreceği çalışmaların ardından kampı noktalayacak. Kısa izin molasının ardından lacivert-kırmızılı takım, 11 Ocak Cumartesi günü başlayacak ikinci yarının ilk haftasında saha ve seyircisi önünde Manisa FK ile oynayacağı maça yoğunlaşacak.

Kömürspor teknik direktörü Serkan Afacan, kampta geride kalan ilk haftayı değerlendirdi. Hoca, sabah-akşam çift idman programıyla geçirdikleri bir haftalık süreçte çok iyi çalıştıklarını, futbolcuların performanslarından memnun olduğunu söyledi.

Kamp çalışmalarının ikinci yarıda oynayacakları 17 maçlık periyot için çok faydalı olacağını, bunun bilinciyle hareket eden futbolcuların üst düzey çalışma performansıyla kendilerini ikinci yarı yarışına hazırladıklarını dile getiren Afacan, çalışmaların kamp sonuna kadar aynı ciddiyet ve disiplinle devam edeceğini, bu arada iki hazırlık maçı oynayıp hazırlık programını tamamlayacaklarını aktardı.

“PLAY-OFF’A TUTUNMAK İSTİYORUZ”

Serkan hoca, kamp çalışmalarının yanı sıra ikinci yarıdan beklentilerini ve transfer konularına da parmak bastı.

İkinci yarıda ilk yarının üzerine koyup başarılı bir grafik çizmek istediklerini ifade eden Serkan hoca, “İlk yarıda topladığımız 23 puan var. Bu puan aslında hedeflediğimiz puanın altında. Daha fazlasını toplayabilirdik. Buna takılıp kalmayacağız. İlk yarı tecrübe oldu. İkinci yarıda minimin hata ve puan kaybıyla ilk yarıdan daha iyi performans sergilemek istiyoruz. Hesaplarımız Play-Off üzerine. Play-Off’a tutunmak istiyoruz. Bunu yapabilecek gücümüz var. Ben de futbolcularım da buna inanmış durumdayız. Taraftarımız da inanmalı. İkinci yarıda her zamankinden daha fazla desteğe ihtiyacımız olacak” dedi.

“ÖYLE YA DA BÖYLE TRANSFER YAPACAĞIZ”

LACİVERT-Kırmızılı teknik adam, camiada tüm herkesin merak ettiği transfer konusu hakkında ise, eksik görülen mevkiler üzerinde yoğunlaşıldığını, en büyük engelin ekonomik kriz olduğunu aktarırken, Kömürspor AŞ Başkanı Hakan Hürfikir’in şartları sonuna kadar zorlayıp özverili bir şekilde transferi bitirmeye çalıştığını vurguladı.

Play-Off yarışı içinde olabilmeleri için takviyenin şart olduğu forvet, stoper ve kaleci mevkileri için gündemdeki isimlerle temas halinde olduklarını belirten Kömürsporlu hoca, kafalardaki merakı “Malumunuz transfer dönemi. Camiada tüm herkesin transferleri merak ettiğini biliyoruz. Transferler üzerinde çalışmalarımız var. Formaya, armaya ve Zonguldak Kömürspor takımına en iyi şekilde hizmet edecek futbolcuları kadromuza katmak istiyoruz. Burada oluşan sinerjiye destek verecek futbolcularla görüşüyoruz. En iyisini takıma kazandırmaya çalışıyoruz. Kamp sonuna kadar aramıza katılmalarını umuyorum” ifadeleriyle giderdi.

2020 yılından beklentisi Play-Off

Serkan Afacan, değerlendirmesinin son bölümünde lacivert-kırmızılı camianın yeni yılını kutladı. Zonguldak Kömürspor adına 2020 yılından en büyük beklentisinin Play-Off olduğunu kaydeden hoca, yeni yılın camiaya sağlık, mutluluk ve başarı getirmesi dileklerinde bulunurken, Zonguldak Kömürspor ailesinin yeni yılını içten dilek ve duygularla kutladı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi