Sezonu 25 kişilik kadroyla tamamlayan Zonguldak Kömürspor’da 19 futbolcunun sözleşmesi bitti. Sportif AŞ Başkanı Hakan Hürfikir ile teknik direktör Serkan Afacan işbirliğiyle hazırlanan rapor doğrultusunda yeni sezon kadrosunda düşünülen bazı futbolcularla ön görüşme yapıldı.

ZONGULDAK Kömürspor Sportif AŞ, 2020-2021 futbol sezonu kadrosunu oluşturacak futbolcularla ilgili çalışma başlattı. Sezonun koronavirüs salgını nedeniyle tescil edilmesi üzerine transfere yoğunlaşan kulüp, öncelikle iç transferi halledecek.

Beyaz grupta sezonu 36 puanla 10’uncu sırada tamamlayan Zonguldak Kömürspor, 2020-2021 futbol sezonunda 5’inci 2. Lig dönemini yaşayacak. Eylül’de başlayacak olan yeni sezon için kolları sıvayan kulüp, Sportif AŞ Başkanı Hakan Hürfikir ile teknik direktör Serkan Afacan’ın ortak hazırladığı rapor doğrultusunda transfer politikası izleyecek.

İç transferde iskelet kadro korunacak

Sezonu 25 kişilik futbolcu kadrosuyla tamamlayan Zonguldak Kömürspor’da 6 futbolcunun sözleşmesi devam ederken, 19 futbolcunun 1 yıllık ve kiralık transfer süreleri doldu.

Takımda, Emrecan Coşkun, Muhammet Sait Özvardar ve Sezer Taşkolu’nun 2021, Yiğit Karaman ile Egemen Yaylı'nın 2022, Tezcan Gökmen'in 2023 yılına kadar sözleşmesi devam ediyor. Bu futbolcular sözleşmeleri devam etmelerine rağmen kulübün belirleyeceği bonservis ücretini getirmeleri halinde başka bir kulübe transfer olabilecek.

19 futbolcu serbest

Söz konusu 6 futbolcu dışında Hakan Çevik, İsmail Güven, Mehmet Gürkan Öztürk, Metin Yüksel, Mustafa Çınar, Ramazan Işık, Berkan Akdeniz, Yiğit Gökoğlan ve kaleciler Sinan Ören ile Fatih Kaldan’ın 1’er yıllık sözleşmeleri 31 Mayıs tarihi itibariyle bitti.

Bu futbolcuların yan sıra kiralık transferle geçici olarak gelen Fenebahçe’den Abdulcebrail Akbulut, Adanaspor AŞ’den Atakan Ekiz, Cesar Grup Ümraniyespor’dan Cenk Doğan, BTC Türk Yeni Malatyaspor’dan Gökhan Akkan, İstanbulspor AŞ’den Görkem Güven ile Muammer Sarıkaya, Yılport Samsunspor’dan Muhammet Beşir, Akhisarspor’dan Onurcan Güler, Ekol Göz Menemenspor’dan Serhat Baştan’ın yarım ve bir sezonluk sözleşme tarihleri doldu. Menemen’den gelen Serhat, İzmir ekibiyle sözleşme yenilemeyeceği için bonservisi elinde istediği kulübe gidebilecek.

Birçoğu ilk 11’in değişilmez ismi olan futbolculardan kimin kalacağı, kimin gideceği belli değil. Transfer görüşmesinde önceliği Zonguldak Kömürspor’a verecek futbolcularla, 2020-2021 futbol sezonu için yeniden anlaşma yoluna gidilecek.

Sportif AŞ Başkanı Hakan Hürfikir ile teknik direktör Serkan Afacan’ın işbirliğinde yürütülecek transfer çalışmaları kapsamında iskelet kadronun korunması amaçlanıyor. Lig tescil edilir edilmez transfer üzerinde yoğunlaşan Hürfikir ile Afacan’ın hazırladığı transfer dosyasında ismi yer alan futbolcularla yapılacak ön görüşmenin ardından resmi anlaşmanın sağlanması için yeniden görüşülecek.

Kolay bir transfer dönemi olmayacak

Bu arada Zonguldak Kömürspor için transfer dönemi kolay geçmeyecek. Sabit geliri olmayan ve haliyle mali yönden büyük sıkıntı yaşayan kulübün, transfer öncesinde geçen sezon ile bu sezondan çok sayıda futbolcuya olan borcunu kapatması gerekiyor. Bu borçlar kapatılmadan iç ve dışta yeni sezon transferlerin gerçekleşmesi mümkün olmayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi