Futbolda ara transfer dönemi olarak adlandırılan ikinci transfer ve tescil dönemi 4 Ocak 2020 başlayıp 31 Ocak’ta sona erecek. 4 mevkiyi öncelik tutan Kömürspor, anlaşma için 4 Ocak’ı beklemeyecek. Futbolcularla görüşmeler başladı. Kömürspor'un listesinde önemli kulüplerde forma giymiş sürpriz isimler var. Bu isimler, henüz resmi anlaşma sağlanmadığı için gizli tutuluyor. 

DEVRE arasıyla birlikte Zonguldak Kömürspor’da gündem değişti. Kulüp yönetimi, ikinci yarıda daha güçlü bir kadroyla mücadele etmek için transferi gündemin ilk sırasına aldı.

Mücadele ettiği Beyaz grupta ilk yarıyı 23 puanla 9’uncu sırada tamamlayan Zonguldak Kömürspor, 28 günlük devre arası tatiline başladı. Afyonspor’la oynanan ilk yarının son maçı sonrası memleketlerine giden futbolcular, 22 Aralık’ta Antalya’da başlayacak kamp için toplanacak. 12 gün sürecek kamp döneminde ikinci yarıya hazırlanacak takım, bu süre zarfında yapacağı transferlerle kadrosunu güçlendirecek.

ÖNCELİK MEVKİLER BELİRLENDİ

KÖMÜRSPOR yönetimi, transferde önceliği acil ihtiyaç duyulan mevkilere verecek. Teknik direktör Serkan Afacan’ın hazırladığı transfer raporuna göre hareket eden lacivert-kırmızılı yönetim, forvet sağ bek, kaleci ve stoper mevkilerini sıralama ilk 4’e koydu. Bu mevkilerdeki açığı kapatacak olan yönetim, ardından 2020-2021 sezonunu da düşünerek geleceğe yatırım amaçlı büyük kulüplerde forma giymiş genç futbolcuları kadrosuna dahil edecek.

RESMİ OLARAK 4 OCAK’TA AÇILACAK

Bu arada devre arasıyla birlikte kulüpler yoğun bir transfer hareketliliği yaşayacak. Futbol Federasyonu’nun belirlediği takvime göre; ara transfer resmi olarak 4 Ocak 2020 tarihinde açılacak. 27 gün sürecek bu dönem, 31 Ocak’ta sona erecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi