Zonguldak’ın profesyonel ligdeki temsilcisi Zonguldak Kömürspor, 2020-2021 futbol sezonu öncesi büyük sorunlarla karşı karşıya. Tesis, kamp, konaklama binası ve antrenman sahası gibi halledilmeyi bekleyen sorunlar dışında 2019-2020 futbol sezonuyla birlikte adeta bir çığ gibi büyüyen iç ve dış borçlar kulübün önünü tıkamış durumda.

Bütçeyi destekleyici sabit geliri olmayan ayrıca hiçbir yerden reklam ve sponsorluk desteği alamayan kulübün geriye dönük ve bu sezon olmak üzere sadece futbolculara tam 3 milyon TL borcu var. Borçlar nedeniyle önünü görmekte zorlanan lacivert-kırmızılı yönetim, dolayısıyla 2020-2021sezonu transfer bütçesini oluşturamıyor.

Uzun vadeli, bir yıl ve kiralık sözleşmeli olarak 2018-19 sezonunda 36, 2019-2020 sezonunda 33 futbolcuyla çalışan Zonguldak Kömürspor’da son iki yılda gelen ve giden futbolcu sayısı ortalama 50.

Altyapıya fazla önem verilmediğinden dolayı transferde her sezon dışa bağımlı kalan kulüp, ekonomik darlığa rağmen yüksek maliyetli futbolcularla anlaşma yoluna gidince ortaya ister istemez bütçe açığı çıkıyor. Hemen her sezonu eksi bütçeyle kapatan 2. Lig temsilcisi, mevcut borçlar ödenmediği için haliyle bir sonraki sezonun planlamasını yapmakta gecikiyor.

Borçlar kapatılamadığı için yeni sezon transfer görüşmeleri maalesef başlayamadı

ZOR BİR SEZON BEKLİYOR!

Bu sezonu koronavirüs salgını dolayısıyla 28’inci hafta itibariyle 36 puanla 10’uncu sırada tamamlayan Zonguldak Kömürspor, Eylül ayında başlaması planlanan 2020-2021 sezonunda şehri yine 2. Lig’de temsil edecek.

Zonguldak Kömürspor, sezonun başlamasına iki ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen henüz planlama ve bütçe oluşturmuş değil. Şuana kadar sadece teknik direktör konusunu çözüme kavuşturan kulüp, transferde ise  sessizleri oynuyor.

Mevcut kadroda yer alan ve sözleşmesi biten 19 futbolcunun birçoğuyla yeniden anlaşmak isteyen Zonguldak Kömürspor, söz konusu futbolculara olan mevcut borçlarla birlikte yeni sezona dair yapılacak anlaşmadan doğacak ekstra maliyet nedeniyle deyim yerindeyse tam bir çıkmazın içine girmiş durumda.

Geriye dönük futbolculara 3 milyon TL borcu bulunan Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün, yeni sezon kadro planlaması kapsamında yapılacak transferler nedeniyle daha da büyüyecek olan bu borçları nasıl kapatacağı merak ediliyor.

Mevcut borçlar nedeniyle yeni sezon transfer bütçesini oluşturamayan Zonguldak ekibini önümüzdeki günlerde zorlu bir süreç bekleyecek. Geçen sezon ki kadro seviyesinin altına düşmek istemeyen kulüp, reklam ve sponsorluk konularında Zonguldak ve il dışı temaslı kaynak üretip, mali krizi aşmanın yollarını arıyor.

Bu arada Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün içinde bulunduğu ekonomik kriz, camiada şimdiden büyük bir endişe oluşturdu. Sorunlarla geride kalan 2019-2020 sezonunu örnek alan camianın önde gelenleri, mevcut kadro seviyesinin altında oluşturulacak bir takımın yeni sezonda düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğine vurgu yaptı.

Bu durumun farkında olan Kömürspor yönetimi, kongreye gidebilir. Yeni yönetimle birlikte krizi biraz olsun çözmek isteyen lacivert-kırmızılılar, Vali Mustafa Tutulmaz ile Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’dan destek isteyecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi