Geçen sezon Eskişehirspor’dan transfer edildiğinde beklentiler çok yüksekti. Geleceğe yatırım amaçlı 5 yıllık mukavele imzalanan 19 yaşındaki forvet, büyük umutlarla başladığı sezonun ilk yarısında maalesef beklenenini veremedi. İyi bir kamp dönemi geçiren Zonguldaklı, ikinci yarıda iyi bir performans sergileyip kadronun değişilmezi olmak istiyor.

ZONGULDAK Kömürspor’un mevcut kadrosunda yer alan forvet oyuncusu Tezcan Gökmen ikinci yarının başlamasını büyük bir sabırla bekliyor. İlk yarıda beklentilerin çok altında kalan, zaman zaman 18 kişilik kadroya dahi alınmayan lacivert-kırmızılı forvet, ikinci yarıya çok iyi başlayıp takımın golcü açığını kapatmak istiyor.

2. Lig ekibi, geçen sezon Eskişehirspor’dan transfer ettiği Tezcan Gökmen’den şuana kadar istediği verimi alamadı. Geleceğe yatırım olarak geçen sezon devre arasında 2023 yılına kadar mukavele imzalanan Tezcan, profesyonel kariyerinin ilk yarım sezonunu 9 maç ve 2 golle tamamladı.

Yarım sezonluk deneyimin ardından 2019-2020 sezonuna büyük hedefler ve yüksek beklentiler altında giriş yapan genç forvet, 17 maçlık ilk yarı maratonunda maalesef bu beklentilerin altında kaldı.

17 maçın sadece 8’sinde forma şansı bulan Tezcan, bu maçların 2’sinde ilk onbirde görev alırken, diğer 6’sında sonradan oyuna girdi. Toplamda 215 dakika süresi bulunan Zonguldaklı forvet, kalan maçların bir çoğunda yedek soyunmasına rağmen şans bulamazken, bir çoğunda da 18 kişilik kadronun dışında tutulup Bölgesel Gelişim Akademi U19 Ligi takımına gönderildi.

Ligde hiç golü yok, sadece kupada bir gol kaydetti

Kömürsporlu forvet, sezonun ilk haftasında Manisa’yla oynanan maçta ilk onbirde görev alıp, 62 dakika sahada kaldı. İkinci hafta Amedspor’a karşı yedek soyunup son 11 dakika oyuna giren Tezcan, daha sonra Kırklarelispor maçında 9 dakika, İnegölspor maçında 67 dakika, Sancaktepe maçında 11 dakika, Çorumspor maçında 9 dakika, Hacettepespor maçında 32 dakika, Gümüşhanespor maçında 14 dakika oynama şansı buldu. Ligin yanı sıra Tezcan, Türkiye Kupası’nda Niğde Anadolu’ya karşı uzatmalar dahil 120 dakika forma giyip, bir de gol atma başarısı gösterdi.

Bireysel performans tablosu ve istatistiki rakamlar yönünden düşük performans seviyesiyle geçen ilk yarının ardından devre arasına giren Tezcan, Antalya’da devam eden hazırlık kampını fırsata çevirip performansını yukarıya çıkarmak için büyük gayret gösteriyor.

Topu parçalaması lazım!

İkinci yarıyla birlikte formayı kapıp bir daha çıkarmak istemeyen suskun forvet, ilk yarıda eksikliği fazlasıyla hissedilen forvet açığını kapatmayı arzuluyor. Teknik direktör Serkan Afacan’ın da büyük beklenti içinde olduğu Tezcan, performansını yükseltip gol beklentilerine cevap verdiği takdirde kadronun değişilmez ismi olabilir. Spor adamları, Tezcan yaşında ve fiziğindeki forvet oyuncusunun günümüz futbolunda tabir-i caizse topu parçalaması gerektiğine vurgu yaparken, Zonguldaklı futbolcuyu ikinci yarıda farklı bir forvet kimliğiyle görmek istediklerini dile getirdiler.

Bu arada Tezcan için spor kamoyunda, “Zonguldak Kömürspor’un yeni forvet transferi neden Tezcan olmasın. Fizikse fizik. Yaşı da genç. İyi çalışsın ve formayı kapsın. Zaten kulüp maddi kriz nedeniyle forvet alamıyor. O halde elimizdeki mevcutları iyi değerlendirelim. Burada en büyük sorumluluk Tezcan’a düşüyor. İyi çalışsın, hocanın ve takımın beklentilerine cevap versin. Kömürspor’un aradığı golcü olabilir” şeklinde görüş hakim.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi