Bu sezon en büyük sorunu kamp ve konaklama binası ile antrenman sahasında yaşayan Kömürspor, kulüp binasında yarıda kalan tadilat çalışmaları nedeniyle misafirhanede konaklarken, antrenman sahası olmadığı için 56 kilometre uzaklıktaki Devrek sahasına gitmek zorunda kaldı.

KAOS dolu bir futbol sezonunu geride bırakan Zonguldak Kömürspor Kulübü, yaşanan olumsuzluklardan ders almıyor. Kulüp, Eylül ayında başlaması muhtemelen olan 2020-2021 sezonu öncesi ne antrenman sahası, ne de kamp ve konaklama binasıyla ilgili çalışma başlattı.

Zonguldak Kömürspor, koronavirüs salgını nedeniyle mevcut son haliyle tescil edilen 2019-2020 futbol sezonunda ekonomik kriz bir kenara antrenman sahası ile kamp ve konaklama tesisi konularında büyük sorunlar yaşadı. Kendisine ait antrenman sahası olmayan takım, antrenman uygulamaları için bir göçebe misali saha saha gezdi.

Zaman zaman 56 kilometre uzaklıktaki Devrek İlçe Stadı’na giden, zaman zaman da Fener’deki sentetik zeminli antrenman sahasını kullanan takım “Göçebe hayat”, “Antrenman sahası olmayınca saha saha geziyorlar!”  manşetleriyle sık sık gündem oldu.

Kömürspor, bir başka büyük sıkıntıyı da kamp ve konaklama tesisinde yaşadı. Fener mahallesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ait binada kiracı olarak kalan takım, 48 yıllık geçmişi bulunan söz konusu binada başlatılan tadilat çalışmalarının yarıda kalması üzerine DSİ’ye ait misafirhanede konaklamak zorunda kaldı.

Hemen her gün gündeme gelen, teknik direktör Serkan Afacan ile futbolcuların da şikayetçi olduğu sorunlarla dolu sezonu geride bırakan Zonguldak Kömürspor, Eylül ayında başlaması planlanan 2020-2021 futbol sezonu öncesi bu sorunları maalesef çözmüş değil.

Eylül’e kadar önünde çok fazla zamanı kalmayan Kömürspor’da, buna rağmen şuana kadar ne antrenman sahası, ne de kamp ve konaklama tesisiyle ilgili bir çalışma var. Antrenman sahası için Kilimli’de Crenides Otel’in yanında Kilimli Belediyesi’ne ait eski sahayı düşünen kulüp, atıl durumdaki bu sahada henüz çalışma başlatmış değil. Çevre düzenlemesi, altyapı drenaj sistemi ve zemininin yenilenmesi şart olan sahanın yapımı, bu gidişle yeni sezon kamp dönemine kesinlikle yetişmeyecek.

Aynı şekilde yıllardır kullanılan idari, kamp ve konaklama tesisinde yarım kalan çalışmalar da tamamlanmayı bekliyor. Tesis yenilenmezse takım yeni sezonda yine ya misafirhanede ya da özel otelde konaklayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

 

Editör: Haber Merkezi