Merkez Hakem Kurulu, Zonguldak Kömürspor’un sahasında lider Manisa FK ile oynayacağı maça, Kocaeli bölgesinden klasman hakemi Ömer Tolga Güldibi’yi atadı. Güldibi, Kömürspor’un maçında 3’üncü kez görev alacak.

FUTBOLDA ikinci yarı heyecanı başlıyor. 15 Aralık 2019 tarihinde oynanan 17’nci hafta maçlarıyla devre arası tatiline giren lig, 27 günlük aranın ardından 11 Ocak Cumartesi günü oynanacak maçlarla kaldığı yerden yeniden başlayacak.

Zonguldak Kömürspor’un mücadele ettiği Beyaz grupta açılış maçlarının 5’i 11 Ocak Cumartesi, 4’ü 12 Ocak Pazar günü oynanacak. Maçlara, Hekimoğlu Trabzon, Sarıyer, İnegöl, Zonguldak Kömürspor, Hacettepespor, Şanlıurfaspor, Samsunspor, 1922 Konyaspor ve Sancaktepe FK takımları ev sahipliği yapacak.

Merkez Hakem Kurulu, söz konusu maçlarda görev yapacak hakemleri açıkladı. Kurul, Zonguldak Kömürspor’un saha ve seyircisi önünde lider Manisa FK ile oynayacağı karşılaşmaya, Kocaeli bölgesinden klasman hakemi Ömer Tolga Güldibi’yi atadı.

Eskişehir bölgesinden klasman yardımcı hakemler Turgut Evran ile Çağlar Öztürk, Kemal Köksal Stadı’nda kenar çizgiden sorumlu olacak. Kocaelili klasman Enes Kanpara, karşılaşmaya dördüncü hakem olarak tayin edildi.

Güldibi, meslek kariyerinde Zonguldak Kömürspor’un 3’üncü kez maçına çıkacak. Kocaelili klasman, 6 Aralık 2015 tarihinde Başkent Ankara’da Çubukspor’la oynanan 3. Lig maçında orta hakem olarak görev alırken, 7 Ekim 2018 tarihinde Fatih Karagümrükspor’la Zonguldak’ta oynanan 2. Lig müsabakasının dördüncü hakemiydi.

İlginç tesadüftür ki; Zonguldak Kömürspor Güldibi’nin görev aldığı bu iki maçı da 3-1’lik skorla önde tamamladı.

Bu arada Ömer Tolga Güldibi 2. Ligde en son 1 Aralık 2019 tarihine Tuzlaspor ile Etimesgut Belediyespor arasında oynanan karşılaşmada düdük çaldı. Bu maçın ardından Kocaelili hakem, 7 Aralık’ta 1. Ligde Akhisarspor-İstanbulspor maçı ile 19 Aralık’ta Manisa FK-Kayserispor arasındaki Türkiye Kupası maçında dördüncü hakem olarak görev aldı.

18’inci hafta aynı zamanda ikinci yarının ilk hafta hakemleri 8 farklı bölgeden

PERDE AÇILIYOR

Beyaz grupta ikinci yarının açılış haftasında 8 farklı bölge hakemi düdük çalacak. Düdük hakemlerinin 2’si İstanbul bölgesinden, diğerleri Kocaeli, Bingöl, Diyarbakır, Malatya, Tekirdağ, İzmir ve Eskişehir’den.

18’inci hafta maç programı ve hakemler şöyle:

11 OCAK CUMARTESİ

Saat 13.00 Vakfıkebir İlçe Stadı: Hekimoğlu Trabzon-Tarsus İdmanyurdu (Oğuzhan Uğurlu-İstanbul)

Saat 13.00 Kemal Köksal Stadı: Zonguldak Kömürspor-Manisa FK (Ömer Tolga Güldibi-Kocaeli)

Saat 13.30 Yusuf Ziya Öniş Stadı: Sarıyer-Pendikspor (Onur Bingöl-Ankara)

Saat 13.30 İnegöl İlçe Stadı: İnegölspor-Kırklarelispor (İlker Yasin Avcı-İstanbul)

Saat 13.30 Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı: Hacettepespor-Afyonspor (Selim Özen-Diyarbakır)

12 OCAK PAZAR

Saat 13.30 Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı: Samsunspor-Gümüşhanespor (Batuhan Gültek-Malatya)

Saat 13.00 Şanlıurfa GAP Stadı: Şanlıurfaspor-Başkent Akademi (Ozan Bileyci-Tekirdağ)

Saat 13.30 15 Temmuz Stadı: Sancaktepe FK-Amedspor (Levent Balcı-İzmir)

Saat 13.30 Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadı: 1922 Konyaspor-Çorum FK (Semih Kurt-Eskişehir)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi