Ankaragücü, Gaziantep FK ve son olarak Başakşehir... Süper Lig temsilcisi bu 3 takım, Türkiye Kupası’nda Kırklarelispor’a takıldı. 2. Lig ekibi, güçlü rakiplerini 4, 5 ve son 16 turunda eleyerek çeyrek finali gördü.

ZONGULDAK Kömürspor’un ligde 20’nci hafta mücadelesinde karşılaşacağı Kırklarelispor, Türkiye Kupası’ndaki başarısıyla dikkat çekiyor. Beyaz grup ekibi, en son 16 turunda Süper Lig ekibi Başakşehir’i eleyerek adını duyurdu.

Ligde 23 puanla 12’nci sırada yer alan Kırklarelispor, 3 maçtır yenilmiyor. İlk yarının son maçında Çorum FK’yı 2-0 yenen, ikinci yarının ilk iki haftasında İnegölspor’la 2-2, Sancaktepe’yle 1-1 berabere kalarak 3 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan rakip takım, Türkiye Kupası’nda ise çeyrek finale yükselerek tarihi bir başarı elde etti.

Yeşil-Beyazlı takımın elediği takımlar öyle sıradan takımlar değil. Süper Ligde mücadele eden Ankaragücü, Gaziantep FK ve Başakşehir, 2. Lig ekibinin sürpriziyle karşılaşarak kupa yarışında saf dışı kaldı. Kırklarelispor, bu başarısıyla biran da Türkiye’nin gündemine oturdu.

Türkiye Kupası serüvenine 3’üncü turdan başlayan 2. Lig ekibi, Kelkit Belediyespor’u 1-0 yenerek tur sevinci yaşadı. Bu galibiyet fazla ses getirmese de sonraki turlarda Kırklarelispor, eşleştiği takımlar ve aldığı neticeler itibariyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Süper Lig takımlarını eledi

Kırklareli temsilcisi 4, 5 ve son 16 turunda Süper Lig ekipleriyle eşleşmesine rağmen çeyrek finale kadar çıkma başarısı gösterdi.

4’üncü turda Ankaragücü’nü 1-0 yenen Kırklarelispor, çift maça eleme usulünün uygulandığı 5’inci turda Gaziantep FK ile eşleşti, ilk maçı 3-2 kaybetse de ikinci maçı 2-1 kazanınca turu geçen taraf oldu.

Son 16 turunda bu kez Başakşehir’le eşleyen rakip, ilk maçta 1-1, rövanşta 0-0’lık skorlarla 4'üncü kez tur başarısı yakaladı.

Ligde alt sıralarda yer alıyor

Peş peşe 3 Süper Lig takımını eleyerek son 8 takıma arasına girmeyi başaran Kırklarelispor’un ligde ise çok iyi olduğu söylenemez.

Geride kalan 19 haftada 5 galibiyet, 8 beraberlik, 6 yenilgi alan Beyaz grup ekibi, 23 puanla 12’nci sırada yer alıyor. Pazar günü karşılaşacağı Zonguldak Kömürspor’u 2 puan geriden takip eden Kırklarelispor, 8 beraberlikle grubun en fazla berabere kalan takımı.

Kırklarelispor, ilk yarıda sahasında oynadığı maçta Zonguldak Kömürspor’la da 1-1 berabere kalmıştı.

Kupada önemli bir başarıya imza atan, ligde ise alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Kırklarelispor’un kadrosu İbrahim Demir, Davut Babur, Müslüm Aydoğan, Serkan Özmen, Yusuf Çelik, Caner Koca, Emre Keleşoğlu, Emre Balkı, Mert Sinan Pekesen, Yüksel Şişman, Enis Çeliksu, Meriç Bayram, Bahadır Çiloğlu, Ümit Can Tokçu, Deniz Ataç, Malik Karaahmet ve Görkem Bitin’den oluşuyor.

Ligde 16, kupada 7 gol kaydeden Kırklareli takımının en golcü oyuncusu 5 gole sahip Malik Karaahmet. Malik’i, 4 golle Mert Sinan Pekesen izliyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi