Gümüşhanespor’un puantajda alt bölümde olması kimseyi aldatmasın. Zonguldak Kömürspor’un bu tarz takımlara karşı puan bıraktığı aşikar. Son oynanan 1922 Konyaspor maçı bunun en yakın örneği. Dolayısıyla kimse 3 puanı “Çantada keklik” görmesin. Sürpriz istemiyoruz.

ZONGULDAK Kömürspor’un 13’üncü hafta rakibi Gümüşhanespor, her an sürpriz yapabilecek bir takım kimliğine sahip. Puan tablosunun alt bölümünde olması rakibin zayıf ya da kötü olduğu anlamına gelmiyor. Zonguldak Kömüspor’un her zaman ki gibi temkinli ve tedbirli olması şart. Bu tarz takımlara karşı büyük şansızlığı bulunan Lacivert-Kırmızılı takım sürpriz yaşamak istemiyor. Deplasmanda 1922 Konyaspor’la oynanan son lig maçında bırakılan 2 puan en büyük ders olmalı. Üsttekilere karşı zaten puan alamayan takımın, alt bölümde kolay gibi gözüken maçlarda cömertçe puan harcaması, play-off yarışında ilerleyen takımda önemli yaralara neden oluyor.

Favori yok, oynamadan kimse kimseye puan vermiyor

ZONGULDAK Kömürspor-Gümüşhanespor maçında favori yok. Kömürspor’un tek avantajı seyircisi. Saha zemininden şikayetçi olan takım için sahayı avantaj göstermek büyük hata olur. Futbol ve skor başarısı yönünden son haftalarda düşüş yaşayan Kömürspor’un kazanması için öncelikle istemesi, ardından da kendine has futbolunu sahaya yansıtması gerekiyor. Son 2 haftadır kazanamayan rakip, Zonguldak’a puan ya da puanlar için gelecek. 

Peki; Gümüşhanespor’un ligdeki son durumu nedir? Rakip 12 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik, 7 yenilgiyle 11 puan topladı. Bu puanların 7’sini deplasmanda alan Gümüşhane takımı, 12 gol atarken, kalesinde 17 gol gördü. Yeni Çorumspor, Başkent Akademi ve Kırklarelispor maçlarında galibiyeti bulunan Gümüşhanespor, diğer 2 puanını Pendikspor ve Amedspor beraberlikleriyle aldı.

En son 9’uncu haftada Kırklarelispor’u 2-1 yenerek 3 puan alan Gümüşhanespor, sonrasında İnegölspor ve Sancaktepe’ye yenildi.

Gümüşhanespor’un kadrosunu Cengiz Biçer, Fırat Arıkan, Burak Demireğen, Sancar Yıldırım, Furkan Mızrak, Mehmet Menderes Önkuzu, Raif Gündoğdu, Mert Çakar, Tugay Adamcıl, Muharrem Efe ve Hasan Kaşıkara oluşturuyor.

*****

Zonguldak Kömürspor, Gümüşhanespor’la 1,5 yıl aradan sonra 3 puan mücadelesi verecek

YÜZÜMÜZ GÜLMEDİ!

ZONGULDAK Kömürspor, 2. Ligde Gümüşhanespor’la 1,5 yıl aradan sonra karşı karşıya gelecek. İki takım en son 2017-18 sezonunda karşılaşmış, Zonguldak’taki mücadele karşılıklı gollerle 1-1 sona ermişti.

Gümüşhanespor’u 2 maçta da yenemedik

Temsilcimiz, bu sezon aynı grupta mücadele verdiği Gümüşhanespor’la daha önce yine 2. Ligde iki kez karşılaştı. 2017-18 sezonunda Kırmızı grup temsilcileri olarak birbirlerine rakip olan iki takım, 18 Kasım 2017’de Gümüşhane’de, 8 Nisan 2018’de Zonguldak’ta karşı karşıya geldi. İlk devre maçında rakip 3-1 kazanırken, ikinci devre maçı karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

Bu kez kazanmak istiyor

Gümüşhanespor karşısında galibiyeti bulunmayan Zonguldak Kömürspor, bu şansızlığını Pazar günü saha ve seyircisi önünde yenmek istiyor. Zaten Lacivert-Kırmızılı takımın kazanmaktan başka çaresi yok. Son 3 haftada Sarıyer ve 1922 Konyaspor’la berabere kalan, Samsunspor’a yenilen Kömürspor takımı, play-off yarışındaki iddiasını sürdürebilmek için evinde mutlak 3 puan alması gerekiyor.

Rakibin hocası eski bir tanıdık

Gümüşhanespor'u, Zonguldak Kömürspor’un eski teknik direktörü Fatih Akyel çalıştırıyor. 2017-18 sezonunda Lacivert-Kırmızılı ekibi çalıştıran Akyel, 14 maçlık serüveni sonrası Zonguldak’a veda etti. Akyel, sonrasında kariyerine önce İnegölspor ve Gümüşhanespor’la devam etti. Akyelli Gümüşhanespor, ligde şuana kadar oynadığı 12 maçta 3 galibiyet elde etti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi