14 Mart’ta oynadığı Yenimahallespor maçının ardından koronavirüs salgını nedeniyle futboldan kopuk bir süreç geçiren Kilimli Belediyespor, 3 ayı yakın sürenin ardından yeşil sahaya dönüş yapmaya hazırlanıyor.

Süper Amatör Lig lideri Kilimli Belediyespor, futbola geri dönüş hazırlığı içinde. 14 Mart’tan bu yana futboldan uzak bir süreç geçiren sarı-siyahlı takım, normale dönüş kuralları çerçevesinde kalan 3 haftayı tamamlamak için Haziran’ın ikinci haftası antrenmanlara start verecek.

Şampiyonluk mücadelesi veren ilçe takımı, koronavirüs salgını nedeniyle 19’uncu haftada tatil edilen ligde açık ara farkla lider durumdaydı. En son 14 Mart’ta Ereğli deplasmanında Yenimahallespor’u 2-0 yenen Kilimli Belediyespor, bu galibiyetle birlikte üst üstte 14’üncü galibiyetini aldı. Topladığı 50 puanla puantajın ilk sırasında yer alan Kilimli takımı, ikinci Gelikspor’un 5 puan önünde yer alıyor.

Şampiyonluk yarışında takipçisi Gelikspor’la çekişen Kilimli Belediyespor, rakibine oranla büyük bir avantaja sahip. Geri dönüş haftasında ligden çekilen Akınspor’la karşılaşacağı için oynamadan 3 puan alacak olan lider, sonrasında Çaydeğirmeni deplasmanında Çaydeğirmeni Belediyespor’la, peşine de sahasında Gelikspor’la 3 puan mücadelesi verecek. Bu maçlarla birlikte 2019-2020 futbol sezonunu tamamlayacak olan Kilimli, şampiyonluk halinde Bölgesel Amatör Lige yükselme terfi maçı oynamaya hak kazanacak.

Kilimli Belediyespor en son 2015-16 sezonunda Bölgesel Amatör Ligde mücadele etmiş, puantaj sıralamasında sezonu Ereğli Belediyespor’un altında bitirdiği için oynadığı play-out maçında Kozlu Belediyespor’a yenilince Süper Amatör Lige düşmüştü. Düştüğü sezondan bu yana Bölgesel Amatör Lige yükselme mücadelesi veren Kilimli Belediyespor, 4 sezonluk Süper Amatör Lig serüveninde Bölgesel Amatör Lige ilk kez bu kadar çok yaklaştı. Sarı-Siyahlılar, bu süreçte ligden düşmenin eşiğine bile gelmişti.

Lider takımın lider antrenörü, ŞAFAK Spor’a konuştu

“Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”

Kilimli Belediyespor’da 6’ncı haftaya girilirken göreve başlayan ve 19’uncu haftaya kadar üst üstte 14 maç galip gelerek büyük bir başarı örneği sergileyen Serkan Bankoğlu, koronavirüs sürecini ve sonrasında başlayacak ligi Spor Müdürümüz Hüseyin Ekinci’ye değerlendirdi.

Virüs salgını öncesi çok iyi bir gidişatları olduğunu, 14 maç hiç puan kaybetmeden müthiş bir seri yakaladıklarını anımsatan Serkan hoca, koronavirüs salgını nedeniyle tüm planların alt üst olduğunu kaydetti.

14 Mart’tan bu yana futboldan uzak kaldıklarını, normalleşme süreciyle birlikte yeniden futbol üzerine planlama yapmaya başladıklarını dile getiren başarılı hoca, 25 Temmuz’da başlaması muhtemel Süper Amatör Ligde artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının altını çizdi.

Koronavirüs tedbirlerinin futbolda da geçerlilik göstereceğini, özellikle mesafe kuralının yeşil sahada olmazsa olmaz olacağını aktaran sarı-siyahlı çalıştırıcı, kulüp olarak her şey hazırlıklı olduklarını, yeni futbol düzenine bir şekilde ayak uyduracaklarını söyledi.

"Tam da hızımızı almıştık ki, koronavirüs salgını patladı"

125 günün ardından 25 Temmuz’da ilk müsabakaya çıkacaklarını, ön hazırlık çalışması için Haziran’ın ikinci haftasında antrenmanlara başlamayı uygun gördüklerini ifade eden Bankoğlu, “Tam da hızımızı almıştık, koronavirüs salgını patlak verdi. 14 Mart’tan bu yana futboldan uzağız. Ligin 25 Temmuz’da başlama olasılığı yüksek. Futbolcularımız neredeyse 3 aydır antrenman yapmıyor. Bu ara, iki sezon arasındaki boşluktan daha fazla. Fizik-kondisyon açığını gidermek için en az 3 hafta öncesinden antrenmanlara başlamalıyız. Kalan 3 haftayı öyle böyle tamamlayacağız. 21 kişilik kadromuz var. Hazırlayacağımız antrenman programı dahilinde tam kadro sahaya ineceğiz. Futbolun eskisi gibi olmayacağını biliyorum. Açıkçası bizi nelerin beklediğini merak etmiyor değilim. Normal yaşama dönüş kuralları çerçevesinde çalışacağız. Testse test, mesafeyse mesafe, maskeyse maske. Ne yapılması gerekiyorsa kulüp olarak hazırlıklı olacağız. Bizim bir hedefimiz var. Bu hedefe ulaşmak istiyoruz. Çok farklı ve unutulmaz bir sezon olacak. Bu sezon hafızalarımızda hem şampiyonluk, hem koronavirüs sezonu olarak kalacak” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi