Serkan Afacan yönetimindeki Zonguldak Kömürspor, ikinci yarıda adeta şaha kalktı. Manisa ve Amed beraberliklerinin peşine alınan Kırklareli ve İnegöl galibiyetleriyle iyi bir çıkış serisi yakalayan Beyaz grup ekibi, play-off yarışında iddialı konuma geldi.

İKİNCİ yarıda farklı bir takım görüntüsü veren Zonguldak Kömürspor, hem futbol, hem de skor başarısıyla yıldızını parlattı. Takım, 11 Ocak’ta başlayan ikinci yarıda geride kalan 4 haftalık süreci 2 galibiyet, 2 beraberlikle tamamlarken, genel lig tablosunda 5 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı. Bu seriyle birlikte Kömürspor, ilk yarıda 7 puanla geride bıraktığı ilk 4 hafta baz alındığında 8 puanla kendisini aştı.

İlk yarıda 7, ikinci yarıda 8 puan

ZONGULDAK Kömürspor, ilk yarıda Manisa FK, Amedspor, Kırklarelispor ve İnegölspor’la karşılaştığı ilk 4 haftalık periyodu 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi sonucu 7 puanla geçmişti. Manisa’ya mağlup olan temsilcimiz, Amedspor ve İnegölspor’u 1-0’lık skorlarla yenerken, Kırklarelispor’la 1-1 berabere kalmıştı.

İkinci yarıya başlarken fark 7’ydi, şimdi 3’e düştü

Aynı Kömürspor, ikinci yarıda karşılaştığı söz konusu takımlara karşı 8 puan elde etti. İlk yarıda mağlup olduğu Manisa’yla bu kez 2-2 berabere kalan lacivert-kırmızılı takım, Amedspor’la golsüz beraberliğin ardından Kırklarelispor’u 1-0, İnegölspor’u 3-2 mağlup ederek iyi bir ikinci yarı çıkışı yaptı.

4 maçta 8 puanla ilk yarının üzerine çıkan Kömürspor takımı, bu başarılı gidişatıyla puanını 31’e çıkararak play-off yarışında iddialı konuma geldi. 21’inci hafta itibariyle play-off hattının son basamağındaki Çorum FK’nın sadece 3 puan gerisinde yer alan temsilcimiz, böylelikle kalan haftalar öncesinde play-offa olan inancını ve umutlarını artırdı. Play-Off hattıyla şuan 3 olan puan farkı, ilk yarı sona erdiğinde 7’ydi. 4 haftalık ikinci yarı sürecinde bu farkı iyice düşüren Kömürspor’u, bu istikrar devam ettiği takdirde iki-üç hafta içinde play-off hattında görmek mümkün olacak.

Zorlu bir fikstür süreci başlıyor

İKİNCİ yarıdaki yükselişiyle dikkatleri üzerine çeken Zonguldak Kömürspor, başarılı gidişatını sürdürmek istiyor fakat takımı 22 ila 25’inci haftalar arasında 4 maçlık zorlu bir periyot bekliyor. Maç maç hedefler belirleyerek her maça “final” gözüyle bakan Kömürspor, her ne kadar zor gibi gözükse de bu maçların da üstesinden gelmeyi hesap ediyor.

Beyaz grup ekibi, 22’nci haftada sahasında Sancaktepe’yle karşılaşacak. Son lig maçında deplasmanda Çorum FK’yı 2-0 mağlup etme başarısı gösteren, üstelik 7 haftadır yenilmeyerek formda takım görüntüsü veren Sancaktepe, 40 puanla 3’üncü sırada yer alıyor. Zonguldak Kömürspor, İstanbul ekibini ilk yarıda deplasmanda 2-0 mağlup etmişti.

Sancaktepe maçının ardından Zonguldak Kömürspor, 15 Şubat Cumartesi günü deplasmanda Çorum FK, 19 Şubat Çarşamba günü yine deplasmanda Hacettepespor sınavları verecek. 4 gün arayla iki deplasman maçına çıkacak temsilcimiz, 25’inci haftada 23 Şubat Pazar günü sahasında Hekimoğlu Trabzon’la karşılaşacak.

Bu 4 maçtan 7 puan çıkarmıştı

KÖMÜRSPOR takımı, ilk yarıda söz konusu bu takımlarla oynadığı 4 maçlık süreci 7 puanla tamamlamıştı. 2-0’lık Sancaktepe galibiyetinin ardından Çorum FK’ya 2-1 mağlup olan 2. Lig ekibi, peşine Hacettepe’yle 0-0 beraber kalırken, Hekimoğlu Trabzon’u 4-1 farklı yendi. 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgiyle 7 puan elde eden Zonguldak, aynı süreçte bu kez 7’nin üzerinde puan toplamayı hedefliyor.

17’nci haftadan bu yana 5 maçtır yenilmeyen Serkan Afacan, gidişatı ve 3-2 kazanılan İnegöl maçını değerlendirdi

“ÇİZGİMİZİ BOZMAYACAĞIZ”

ZONGULDAK Kömürspor teknik direktörü Serkan Afacan, iyi bir yolda ilerlediklerini, yaptıkları ikinci yarı çıkışıyla play-off hattıyla 7 olan puan farkını 3’e kadar düşürdüklerini söyledi.

Genel tabloya bakıldığında ilk yarının son haftasında Afyonspor’la oynadıkları 17’nci haftadan bu yana mağlup olmadıklarını, 5 maçlık bu serinin takım üzerinde olumlu bir hava ve motivasyon oluşturduğunu dile getiren Serkan hoca, 3 maçlık beraberlik serisinin ardından gelen 2 maçlık galibiyet serisinin müthiş olduğunu, bu seriyle birlikte play-off yarışında yeniden iddialı konuma geldiklerini belirtti.

‘Futbolumuzu skora yansıtınca daha bir keyifli oluyor”

Play-Off’la aradaki puan farkının 21’inci hafta itibariyle 3 olduğunu, galibiyet serisini sürdürmeleri halinde iki-üç hafta içinde play-off yarışına tamamen ortak olabileceklerine vurgu yapan Kömürspor’un başarılı çalıştırıcısı, “Devre arasındaki çalışmalarımızın karşılığını alıyoruz. Yaptığımız transferlerin bu başarıda önemi büyük. Rekabet ortamını oluşturduk. Bu da haliyle futbolcuların performanslarını yükseltmelerini sağladı. Takım içindeki rekabet, beraberinde futbol ve skor başarısını getirdi. Keyif veren futbolumuz var. Manisa ve Amed maçlarında futbolumuzu skora yansıtamamıştık. Kırklareli ve İnegöl maçlarında galibiyeti getirecek skorları bulduk. İyi bir çizgi yakaladık. Bu çizgiden sapma olmayacak. İstikrar önemli. Bunu yakaladık, devam ettirirsek Zonguldak Kömürspor’u iki –üç hafta içinde play-offun içinde göreceksiniz. Kazandıkça kendimize olan özgüvenimiz artıyor. Özgüven önemli. Güzel şeyler yapıyoruz, güzel işler başarıyoruz. Göreceksiniz bu takım play-off oynayacak” dedi.

“Son düdüğe kadar umudumu yitirmedim”

Afacan, 3-2 kazandıkları İnegölspor maçıyla ilgili olarak da, “Maçın başında yenik duruma düştük. Bu durum moralimizi bozsa da karşılık vermekte gecikmedik. Beraberliği sağladık, üstün duruma geçtik. İyi maç oldu. Rakip kalemizde ikinci golü buldu fakat ben galibiyete olan inancımı hep korudum. Futbol son düdükle biter. Uzatma bölümünde golü bulacağımız içime doğmuştu. Yaptığımız oyunca hamleleri var. Bunlar sonuç getirdi. Çok güzel bir netice oldu. Kırklareli galibiyetinin peşine aldığımız bu galibiyet müthiş oldu. Lig asıl şimdi başlıyor. Play-Off iddiamız arttı. 3 puan fark var. Çok bir şey değil. Play-Off hattına girmek zaman almayacak. Oyuncularımı bu güzel galibiyetten dolayı kutluyorum. Ayrıca Bursa’ya kadar gelerek bizlere büyük destek veren taraftarımızı da tebrik ediyorum. 90 dakika boyunca hiç susmadılar. Bu galibiyette onların da payı var” şeklinde ifadelerde bulundu.

Kömürspor, İnegölspor galibiyetiyle deplasman sendromunu üzerinden attı

DEPLASMANDA 5 MAÇ SONRA GELEN GALİBİYET

ZONGULDAK Kömürspor, İnegölspor galibiyetiyle deplasman şansızlığını da yendi. Takım, dış sahada tam 5 maç aradan sonra kazandı.

Deplasmanda en son 13 Ekim 2019 tarihinde Hekimoğlu Trabzon’u yenen Zonguldak Kömürspor, bu maçın ardından dış saha suskunluğuna büründü. Trabzon deplasmanının ardından İstanbul, Konya, Mersin ve Diyarbakır deplasmanlarında Sarıyer, 1922 Konyaspor, Pendikspor, Tarsus İdmanyurdu ve Amedspor’la karşılaşan Lacivert-Kırmızılı ekip, Sarıyer (2-2), 1922 Konya (1-1) ve Amedspor’la (0-0) berabere kalırken, Pendikspor’a 2-1, Tarsus İdmanyurdu’na 7-1 mağlup oldu. 5 maçlık kötü gidişat üzerine takım üzerinde oluşan sendrom Bursa’da son buldu. Serkan Afacan ve öğrencileri son dakika golüyle 3-2 kazandıkları İnegölspor maçıyla 5 maç aradan sonra galibiyet sevinci yaşadı.

Öte yandan Kömürspor, bu sezon ki 10’uncu deplasman maçında 3’üncü galibiyetini elde ederken, dış saha puanını 13’e çıkardı. Deplasmanda daha önce Sancaktepe ve Hekimoğlu Trabzon maçları kazanılmıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi