Merkez Hakem Kurulu, Zonguldak Kömürspor ile Samsunspor arasında “Karadeniz derbisi” olarak nitelendirilen 11. hafta maçına, Rizeli klasman hakemi Sinan Dereci’yi atadı.

YARDIMCISI ÇOK TANIDIK

2. LİG Beyaz grupta 18 puanla 5'inci sırada yer alan Zonguldak Kömürspor’un 3 Kasım Pazar günü sahasında 2'nci sıradaki Samsunspor’la oynayacağı 11. hafta maçına Rize bölgesinden klasman hakemi Sinan Dereci atandı. Dereci’nin yardımcılıklarını, Erzurum bölgesinden klasman yardımcı hakem Ömer Lütfü Aydın ile Trabzon bölgesinden klasman yardımcı hakem Ali Rıza Öztürk yapacak. Öztürk, Zonguldak’ta 12 yıl boyunca il, bölgesel ve klasman hakemi olarak görev yaptıktan sonra Ocak 2019'da hakemlik tayinini Trabzon’a aldırmıştı. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi, Trabzon bölgesinden klasman hakemi Tolga Sancak.

Ali Rıza Öztürk, Zonguldak'ta 12 yıl görev yaptıktan sonra

Ocak 2019'da tayinini memleketi Trabzon'a aldırdı

4 yıl aradan sonra Zonguldak'a gelecek

Rizeli klasman, Pazar günü Zonguldak’ta görev alacağı maçla birlikte meslek kariyerinde 4’üncü kez Zonguldak Kömürspor’un maçında görev alacak. Derici, 17 Kasım 2013’de Bölgesel Amatör Ligde Kozlu Belediyespor-Zonguldak Kömürspor maçı ile 19 Eylül 2015’te 3. Ligde BŞB Erzurumspor-Zonguldak Kömürspor maçında 4’üncü, 13 Aralık 2015 tarihinde 3. Ligde Zonguldak Kömürspor-Erzinspor maçında orta hakem olarak görev yapmıştı.

Kömürspor, Dereci’nin görev aldığı bu maçlarda Erzin’le 0-0, Erzurum’la 1-1 berabere kalırken, Kozlu’yu 2-0 yendi.

En son 13 Aralık 2015’te Zonguldak’a gelen tecrübeli klasman, 3 Kasım’da yaklaşık 4 yıl aradan sonra yeniden Zonguldak’ta boy gösterecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi