Zonguldak Kömürspor’un eski kaptanı Mert Caymaz ile stoperi Okan Duran, 3. Ligin yeni takımı Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor’a transfer oldu. Okan Duran imzayı atarken, Mert için Salı günü imza töreni düzenlenecek.

ZONGULDAK futbolunun yakından tanıdığı iki futbolcu Mert Caymaz ile Okan Duran, 3. Lig takımlarından Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor’a transfer oldu. Şampiyonluk hedefiyle takım oluşturan İstanbul ekibi, söz konusu transferlerle biran da dikkatleri üzerine çekti.

Geride kalan 2019-2020 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Lig 11’inci grupta mücadele eden Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor, 42 puanla lider durumdayken koronavirüs salgını nedeniyle tescil edilen lig üzerine Türkiye Futbol Federasyonu kararıyla direkt olarak 3. Lige terfi etti.

2006 yılında kurulan ve ilk kez profesyonel lig heyecanı yaşayacak İstanbul ekibi, 3. Lig maratonuna bir hayli iddialı hazırlanıyor. Şampiyonluğu zorlayacak bir takım oluşturmak isteyen 3. Ligin yeni takımı, 2 ve 3. Ligde şampiyonlukları bulunan Zonguldak Kömürsporlu iki eski futbolcu Mert Caymaz ile Okan Duran’ı kadrosuna kattı.

30 yaşındaki stoper Okan Duran kendisini Arnavutköy’e bağlayan imzayı dün attı. 2016-2017. 2017-2018 ve 2018-19 sezonlarında Zonguldak Kömürspor’da forma giyen Duran, 2019-2020 sezonunu 3. Lig ekibi Nevşehir Belediyespor’da geçirdi. 3. Lig 3. grupta sezonu 42 puanla 4’üncü sırada tamamlayarak 2. Lige yükselme Play-Off yarı finali oynayan Nevşehir ekibinin vazgeçilmezi olan eski tanıdık, sezonu tamamı ilk onbir 27 maçta 2 bin 350 dakikalık performansla tamamladı.

Arnavutköy ekibiyle prensipte anlaşmaya varan Mert Caymaz ise, kendisini İstanbul ekibine bağlayan imzayı Salı günü kulüp tarafından düzenlenecek imza töreninde atacak.

Zonguldaklı futbolcu, Zonguldak Kömürspor’da aralıksız 6 yıl oynadıktan sonra sezon başında 3. Lig ekibi Fethiyespor’a transfer olmuş, burada tamamı ilk onbir 23 maçta bin 934 dakika süre almıştı. Caymaz, sözleşmesi devam etmesine rağmen kısa bir süre önce kendi isteğiyle Fethiyespor’a veda etmişti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi