1947’den günümüze 63 yılı geride bırakan fakat özellikle son yıllarda adeta kaderine terk edilen Çaycumaspor, kaptan Suat Kerçin’le yeniden ayağa kalkmaya çalışıyor. Çaycumalı futbolcu, geçen sene kurduğu futbol akademisinden sonra şimdi de futbolcuların kamp ve konaklama için kullandığı tesise el attı, yeniden yapılanması için destek kampanyası başlattı.

FUTBOL geçmişinde 10 yılı aşkın süre forma giydiği Zonguldakspor’da önemli izler bırakan, kırmızı-lacivertli serüvenin ardından kariyerinin son düzlüğünde doğup büyüdüğü Çaycuma’nın güzide kulübü Çaycumaspor’a el atan Suat Kerçin, bir dönem profesyonel ligde mücadele eden 63 yıllık kulübü yeniden ayağa kaldırmak için büyük uğraş veriyor.

Profesyonel 3. Ligden düştüğü 1999-2000 sezonundan bu yana tam 20 yıldır amatör ligde mücadele eden Çaycumaspor, bu süre içinde birçok kez bir alt lige düşmenin eşiğine kadar geldi. Zaman zaman yönetimsel anlamda da büyük sıkıntılar yaşayan kulüp, 2019-2020 sezonuyla birlikte İsa Erbay başkanlığında yeniden yapılanmaya gitti. Bu yapılanmanın içinde hem futbolcu, hem antrenör kimliğiyle yer alan kaptan Suat, altyapı ve tesis anlamında önemli işlere imza atıyor.

Geçen yıl Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve mevcut Başkan İsa Erbay’ın destekleriyle altyapıya el atan Suat Kerçin, kurduğu Çaycumaspor Futbol Akademisi’yle kulübün geleceğine ışık tutacak yeteneklerin keşfine başladı. Kısa sürede azımsanmayacak düzeyle sayıya ulaşan futbol akademisi, önümüzdeki 4-5 yıl içinde kulüp altyapısına kazandıracağı oyuncularla altyapı futbolcu havuzunu genişletecek.

Tesisi yeniden kulübe kazandırmak için destek kampanyası başlattı

SESİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYOR

Sarı-Lacivertli kaptan, akademiden sonra şimdi de kamp ve konaklama tesisiyle ilgili çalışma başlattı. Belirli dönemlerde tadilattan geçen fakat son dönemde kendi haline bırakılan tesisi yeniden A takım ve altyapıya kazandırmak isteyen Çaycumalı futbolcu, hem ilçe, hem de Zonguldak’ı kapsayan destek kampanyasıyla sesini duyurmaya çalışıyor.

Mevcut kamp ve konaklama tesisinin dönem dönem mevcut şartlar oranında kullanıldığını anımsatan Suat Kerçin, konumu itibariyle birçok kulübün sahip olmak isteyebileceği tesisin yeniden kulübün hizmetine sokmak istediklerini vurguladı.

Tesisin, A takımın yanı sıra futbol akademisinde eğitim gören 6 ila 17 yaş aralığındaki çocuklar için “futbolcu yuvası” olabileceğine dikkat çeken Kaptan, başlattığı kampanyaya hem Çaycuma, hem Zonguldak’tan destek istedi.

“Tesis, bir kulüp için olmazsa olmazdır”

Profesyonel ya da amatör ayırt etmeksizin kamp ve konaklama tesisinin bir futbol kulübü için olmazsa olmaz olduğunun altını çizen yılların deneyimi, 1947 yılından bu yana Çaycuma, Zonguldak ve Türk futboluna hizmet eden Çaycumaspor’a kazandırmak istediği mevcut tesisin tam manasıyla bittiğinde örnek bir tesis haline geleceğini söyledi.

Kulüpteki misyon ve vizyonu gereği elini taşın altına koyduğunu, verilecek desteklerin an ve an şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılacağını dile getiren Çaycumalı futbol adamı, “Amacımız Çaycumaspor’u hak ettiği yerlere getirebilmek. Bunun için ilk iş altyapıdan başladık. Geçen yıl kurduğumuz akademimiz çok iyi çalışıyor. Kısa sürede hedeflediğimiz sayının üzerine çıktık. Her geçen gün öğrenci havuzumuz büyüyor. Şimdi sıra mevcut kamp ve konaklama tesisinde. Burayı yeniden hizmete sokmak için ben ve antrenör arkadaşlarım yapabildiğimiz kadarıyla, kendi becerilerimizle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Başlattığımız destek kampanyasında her şeye açığız. Kullanılmayan çamaşır makinesinden tutunda mobilyasına kadar bir kulüpte kullanılabilecek her türlü şey kampanyamıza dahil. Tesisi olmayan bir kulüp, zorluk çekmeye mahkumdur. Elimizde böyle güzel bir tesis varken kullanmamak büyük bir ayıp. Bu tesisi yeniden Çaycumaspor’a kazandırmak istiyoruz. Bugüne kadar bize destek veren Çaycuma Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı ve Kulüp Başkanımız İsa Erbay yine yanımızda. Burayı hem A takım, hem altyapı oyuncularının kullanabileceği güzel bir tesise çevirebiliriz. Bu tesis, Çaycumaspor’un geleceğini kurtaracaktır” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi