Koronavirüs salgınının büyük darbe vurduğu futbol geri dönüş hazırlığında. 12 Haziran’da Süper Lig’le yeniden başlayacak futbol, daha sonra 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Ligle devam edecek. Peki; Kadınlar 1. Futbol Ligi ne olacak? Federasyon, bu lig içinde alternatifli senaryo hazırlığında.

KADINLAR 1. Futbol Ligi’nde 2019-2020 futbol sezonu tamamlanmayı bekliyor. Koronavirüs salgını üzerine tedbirler kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından tatil edilen futbol ligleri arasında yer alan kadın futbol liglerinin akıbeti belirsizliğini koruyor. Kulüpler ligin geleceğiyle ilgili verilecek kararı merakla beklerken, alınacak önlemlerle birlikte kalan haftaların tamamlanmasını umut ediyor.

Bu arada Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, kadın futbol ligleriyle ilgili açıklamada bulundu. Kadınlar Ligi’ne çok önem verdiklerini dile getiren Başkan, söz konusu liglerin geleceğiyle ilgili en kısa sürede karar alacaklarını belirtti.

Kadınlar Ligi’nin çözümü konusunda Futbol Gelişim Direktörlüğü’nün çalışma içerisinde olduğunu aktaran Özdemir, “Dünya kadın futboluna çok önem veriyor. UEFA, FIFA'nın kadın futboluna ayırdığı bütçeler milyar dolar seviyesinde. Biz de bu işte geç kaldığımızı ve arayı kapatmamız gerektiğine inanıyoruz. Kadınlar Ligi'ne önem veriyoruz. Kolayca çözebileceğimize inanıyorum. Evvela bu ligleri kesinleştirelim, sonra yönetim olarak ele alacağız. Futbol Gelişim Direktörümüz Sayın Tolunay Kafkas, Kadınlar Ligi ile ilgileniyor, şu anda çalışıyorlar, en kısa zamanda kararı belirleyip kamuoyuna açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

Lig tatil edildiğinde 16’ncı hafta oynanıyordu

12 takımlı ligde ALG Spor, Beşiktaş, Konak Belediyespor, Ataşehir Belediyespor, Fatih Vatanspor, Hakkarigücüspor, Kdz. Ereğli Belediyespor, Kireçburnuspor, Kocaeli Bayan Futbol Kulübü, Amed Spor, Adana İdmanyurdu ve Fomget Gençlikspor mücadele ediyor. Lig tatil edildiğinde 16’ncı haftada 6 maçın 3’ü oynanmıştı. Hakkarigücüspor-Kocaeli Bayan Futbol Kulübü, Fatih Vatanspor-Kireçburnuspor ve ALGSpor-Beşiktaş maçlarıyla tamamlanmayı bekleyen 16’ncı haftanın ardından sezon bitiş tarihine kadar 6 hafta daha oynanacak.

ALG Spor’un 43 puanla ilk sırada yer aldığı Kadınlar 1. Futbol Ligi’nde Beşiktaş 42 puanla ikinci, Konak Belediyespor 37 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Ligdeki temsilcimiz Ereğli Belediyespor, 16’ncı hafta itibariyle kendisine 15 puanla 7’nci sırada yer buldu. 8 Mart’ta oynanan son lig maçında Adana İdmanyurdu’na 2-1 mağlup olan Eflatun-Beyazlı takım, diğer maçlarını 4 galibiyet, 3 beraberlik, 8 yenilgiyle tamamladı.

Ereğli ekibi, kalan haftalarda Amed Spor, Kireçburnu, Beşiktaş, Fatih Vatanspor, Konak Belediyespor ve ALG Spor’la karşılaşacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi