Koronavirüs salgını nedeniyle 19 Mart’ta tatil edilen ve 30 Haziran’da mevcut son haliyle tescil edildiği açıklanan 2. Lig ve 3. Ligde uygulanacak statü formatı açılandı.

TFF 2. Lig ve 3. Ligde liderler bir üst lige çıktı, 2, 3, 4 ve 5’inci sıradaki takımlar Play-Off oynayacak.

Şampiyonlukları tescillendi

Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı karar doğrultusunda 2. Lig Beyaz gruptan Samsunspor, Kırmızı gruptan Bandırmaspor 1. Lige yükseldi. 3. Ligde ise, Serik Belediyespor, Kocaelispor ve Karacabey Belediyespor TFF 2. Lig'e yükselen takımlar oldu.

Mevcut haliyle tescil edilen ligde play-off oynanacak!

1.Lige yükselen 3. takım play-off maçlarıyla belirlenecek

2. Ligden 1. Lige statü gereği 3 takım çıkacağından dolayı TFF, söz konusu bu takımın play-off müsabakalarıyla belirlenmesini kararlaştırdı. Bu nedenle lig tescil edilmesine rağmen 20-28 Temmuz tarihleri arasında play-off heyecanı yaşanacak. Antalya’nın ev sahipliğini yapacağı play-off maçlarında tek maç eleme usulü uygulanacak. Hava sıcaklıklarından dolayı tüm maçlar gece oynanacak.

Çeyrek final, yarı final ve final olmak üzere toplam 5 maçın oynanacağı play-off sonunda şampiyon takım 1. Lige yükselen 3’üncü takım olacak.

Play-Off’ta, Beyaz gruptan Manisa Futbol Kulübü, Hekimoğlu Trabzon, Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş., İnegölspor, Kırmızı gruptan Ankara Demirspor, GMG Kastamonuspor, Tuzlaspor A.Ş., Sakaryaspor A.Ş. yer alacak.

Eşleşmeler belli oldu

Eşleşmeler, 2-5 ve 3-4 fikstür anahtarına göre Beyaz grupta Manisa FK-İnegölspor, Hekimoğlu Trabzon-Sancaktepe FK, Kırmızı grupta Ankara Demirspor-Sakaryaspor, Kastamonuspor-Tuzlaspor şeklinde gerçekleşti.

Play-Off uygulaması 3. Lig için de geçerli olacak. Toplam 6 takımın terfi edeceği ligde, ilk 3 takımdan sonra geri kalan son 3 takım play-off müsabakalarıyla belirlenecek.

Tek maç üzerinden oynanacak play-offta 1. gruptan Anagold 24Erzincanspor, 68 Aksaray Belediye Spor, 1928 Bucaspor, Artvin Hopaspor, 2. gruptan Belediye Derince Spor, Turgutluspor, Esenler Erokspor, Karşıyaka, 3. gruptan Somaspor, Pazarspor, Nevşehir Belediye Spor, Muğlaspor mücadele edecek.

Burada eşleşmeler 1. grupta 24 Erzincanspor-Artvin Hopaspor, 68 Aksarayspor-1928 Bucaspor, 2. grupta Belediye Derincespor-Karşıyaka, Turgutluspor-Esenler Erokspor, 3. grupta Somaspor-Muğlaspor ve Pazarspor-Nevşehir Belediyespor şeklinde oluştu.

Küme düştüler

Terfi eden ve play-off mücadelesi verecek takımların dışında söz konusu liglerden düşen takımlar da belirlendi. Matematiksel olarak küme düşmesi kesinleşen 2. Lig Beyaz gruptan Şanlıurfaspor, Kırmızı gruptan Kardemir Karabükspor, 3. Lig 1. gruptan Tokatspor ile Manisaspor bir alt lige düştü.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi