Afyon, Manisa ve Amed beraberliklerinin ardından gelen Kırklareli galibiyeti Serkan Afacan’ı mutlu etti. Kömürsporlu hoca, bu galibiyetle play-off umutlarını artırırken, en büyük adaylardan biri olduklarını söyledi.

ZONGULDAK Kömürspor’un teknik direktörü Serkan Afacan, 1-0 kazandıkları Kırklarelispor maçını değerlendirdi. Galibiyeti hakeden bir futbol oynadıklarını söyleyen Afacan, skorun daha farklı olabileceğine vurgu yaptı, herşeye rağmen 1-0’da olsa istedikleri 3 puana ulaştıklarını kaydetti.

Sezonun en iyi futbolundan birini oynadıklarını, pozisyon yönünden zenginlik içeren bir 90 dakika çıkardıklarını belirten Serkan hoca, “İyi futbolla birlikte pozisyon seviyesi yüksek bir maç oldu. Son dönemde oynadığımız en iyi maçlardan biriydi. Top hem bizdeyken, hem rakipteyken iyi oyun sergiledik. Skoru 30’da bulduk. Daha erken bulabilirdik. Pozisyon anlamında zenginlik vardı. Farklı bir galibiyet olabilirdi fakat 1-0 bitirdik. Netice olarak 3 puan önemliydi. 4 hafta aradan sonra galip geldik. Bu bizi çok mutlu etti” dedi.

İnegölspor dikkat edilmesi gereken bir takım

KÖMÜRSPOR teknik direktörü, hafta sonu Bursa deplasmanında İnegölspor’la oynayacakları maça da değinerek, rakiple ilgili analizlerin yapıldığını, çalışmaların bu doğrultuda devam ettiğini aktardı.

İnegölspor’un dikkat edilmesi gereken takım olduğunu ifade eden Afacan, “Rakibimiz 5 hafta aradan sonra mağlup oldu. 4 galibiyet, 1 beraberlikle çıkış yaptılar. İyi bir takım görüntüsü veriyorlar. Analizlerimizi yaptık. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zor bir maç olacak. Kazanmak istiyoruz. Moral-motivasyonumuz üst noktada. Eksiğimiz yok. Bursa deplasmanında tam kadro 3 puan arayacağız. 3 puanla dönmek istiyoruz. Bunu başarabilecek güce sahibiz” diye konuştu.

Play-Offu bırakmayacağız

İkinci yarıya 3 maçta 5 puan iyi başlayan ve bu çıkışla play-off umudunu artıran Zonguldak’ın hocası, “Play-Off yarışında Zonguldak Kömürspor’u nerede görüyorsunuz?” sorusunu, “Samsunspor ve Manisa takımları bu grubun üzerindeler. Bu takımlarla oynayacak takımlar elbet puan kaybedecek. Biz kazanmaya devam ettiğimiz sürece bu yarışın içinde olacağız. Şuan bile Play-Off adayları arasında yer alıyoruz. Barajın çok gerisinde değiliz. Play-Off’a kalabiliriz. Buna inancım tam. Fakat bu yolda ilerlerken şehrin de desteğini görmek istiyoruz. Dışarıdan maddi-manevi desteğe ihtiyacımız var. Puanlar geldikçe bu desteğin artacağını umuyorum. Destek görürsek inanın play-off çok zor değil. Umutlu olduğumu söylemek istiyorum, play-off şansımız oldukça yüksek” sözleriyle cevapladı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi