İKİNCİ yarıdaki çıkışıyla mücadele ettiği Beyaz grupta play-off yarışında iddialı konuma gelen Zonguldak Kömürspor, 22’nci hafta mücadelesinde Sancaktepe FK ile oynayacağı maça kilitlendi.

ZONGULDAK Kömürspor ile Sancaktepe FK arasındaki 22’nci hafta mücadelesi, yarın saat 13.30’da Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak. Dün geceden bu yana etkisini artırarak sürdüren kar yağışı nedeniyle oynanması tehlikeye giren maçla ilgili kararı, maç saatinde hava ve saha koşullarına göre maçın hakemi Lütfullah Aslan verecek.

Kömürspor takımı, kötü hava koşullarına rağmen oynanacakmış gibi maça tam konsantre. Dedeman otelde kampa giren takımda tek eksik Serhat. Hafta boyunca belindeki ağrılardan şikayetçi olan golcü orta saha kuvvetli ihtimalle Sancaktepe'ye karşı oynayamayacak.

Yarın ki maç Zonguldak Kömürspor’un bu sezon evinde oynayacağı 12’nci maç olacak. Temsilcimiz, daha önce sahasında oynadığı maçların 5’ini kazandı, 3’ünde berabere kaldı, 3’ünde ise yenildi.

Haftanın maçları arasında gösterilen Zonguldak Kömürspor-Sancaktepe müsabakasını Diyarbakır bölgesinden Lütfullah Aslan yönetecek. Aslan’ın yardımcılıklarını Şanlıurfa bölgesinden Çetin Öncel ile Mehmet Özer yapacak.

Play-Off yarışında kader niteliği taşıyan maç öncesi Zonguldak Kömürspor 31 puanla 9’uncu sırada. Elmas, son lig maçında deplasmanda Pendikspor’u 3-2 yendi. Konuk Sancaktepe ise son lig maçında sahasında Çorum FK’yı 2-0 mağlup etti. 15 maçta sadece 1 kez mağlup olan İstanbul ekibi 40 puana sahip. İstanbul ekibi, Samsunspor ve Manisaspor’dan sonra lig 3’üncüsü.

İki takım arasında ilk yarıda İstanbul’da oynanan maçı, Zonguldak Kömürspor 2-0 kazandı. Lacivert-Kırmızılı takımın gollerini Serhat Baştan kaydetti. Temsilcimiz, saha ve seyirci avantajını lehine çevirip bu galibiyeti tekrarlamak istiyor.

Maç oynanacakmış gibi davranan Kömürspor taraftarı, merkez, ilçe ve beldelerde organize oldu

TARAFTAR REKORU BEKLENİYOR

ZONGULDAK Kömürspor taraftarı, play-off yolunda kritik önem taşıyan karşılaşmaya büyük önem veriyor. Zonguldakspor pankartı altında birleşen taraftar grupları, hafta başından bu yana yaptıkları çağrıyla tüm futbolseverleri maça davet etti.

Tribün liderlerinden Taner Arslantürk, kritik sınav öncesi bir kez daha çağrıda bulundu. Tribünün ağabeyi, hava şartları ne olursa olsun yarın her zaman ki gibi tribündeki yerlerini alacaklarını dile getirerek, “Takımımız iyi yolda ilerliyor. Taraftar olarak takımımızın her zaman yanındayız. Hava şartlarına aldırış etmeden tribündeki yerimizi alacağız. Play-Off yolunda önemli bir sınav. Bu sınavın üstesinden el birliğiyle geleceğiz. Tribünler olarak 90 dakikaya hazırız. Amatör maçların ertelenmesi lehimize oldu. Tüm Zonguldak’ı ve futbolseverleri maça bekliyoruz. Zonguldak Kömürspor taraftarının gücünü yarın tüm Türkiye bir daha görsün” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi