Maç öncesi kafalardaki “fark yer” düşüncesinin aksine göze hoş futboluyla taraflı-tarafsız tüm herkesin beğenisini kazanan Zonguldak Kömürspor, iyi futbolu skora yansıtamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

ZONGULDAK Kömürspor, lider Samsunspor karşısında oynadığı güzel futbolun karşılığını alamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

Hem ekonomik, hem tesis yönünden sıkıntılı bir lig sezonu geçiren Zonguldak Kömürspor, 28’inci hafta mücadelesinde açık ara farkla lider konumda olan Samsunspor’la karşılaştı. Bütçe ve kadro yönünden Zonguldak Kömürspor’dan farklı bir kulüp görüntüsü çizen Samsunspor’un futbol oyununda Zonguldak Kömürspor’dan çok farklı olmadığı görüldü. Kendi sahasında oynamasına rağmen dirençli, istek ve kazanma arzusu üst seviyede bir Zonguldak Kömürspor’la karşılaşan Samsunspor, her ne kadar 2-1 galip gelse de sezonun en zor ve stresli maçlarından birini oynadı. Karşısında ummadığı bir Zonguldak Kömürspor bulan Samsunspor takımı, özellikle ilk 45 dakika üretmekte zorlandı. Bu bölümde oyunun hakimiyeti büyük ölçüde Zonguldak Kömürspor’undu. Teknik direktör Serkan Afacan’ın sezon başından bu yana üzerinde sıklıkla durduğu pas oyununu sahaya çok iyi yansıtan futbolcular, seyir zevki yüksek bir futbol oynayarak taraflı-tarafsız tüm herkesin övgüsünü kazandı.

"Teknik adam takımı olduğunu gösterdi"

Maçı canlı anlatan ünlü spiker Melih Gümüşbıçak yorumlarında, “Fiziksel direnci yüksek bir takım. Pas oyunuyla futbolu güzelleştiriyorlar. Zonguldak Kömürspor çabuk pas oyunuyla teknik adam takımı olduğunu gösteriyor. Aksilikler yaşamamış olsalardı kesinlikle yukarıda olması gereken bir takımdı” sözleriyle lacivert-kırmızılı takımdan övgüyle bahsetti.

“Şartlar itibariyle kolay bir maç olmadı” 

Samsunspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam’ın maç sonu verdiği röportajda, “Zonguldak Kömürspor maçı bize gerçek anlamda büyük ders oldu” sözleri galibiyete rağmen zor bir maç oynadıklarının kısa bir özetiydi.

Sözlerine, “Şartlar itibariyle kolay bir maç olmadı” şeklinde devam eden Sağlam’ın “Taraftarsız olarak oynamanın vermiş olduğu bir olumsuzluk vardı. Farklı motivasyon unsurlarını ön plana çıkararak bu olumsuzluğu bir şekilde ortadan kaldırmak istedik. Özellikle ilk devre bunu başaramadık. Futbolun gerçeği ile yüz yüze geldik. İlk devre tamamen olaydan uzak, ne yaptığının farkında olmayan, bunun yanında büyük hedef doğrultusunda bazı şeyleri yapamayan bir takımdık. Olayı ciddiye alacaksınız, olayı yaşayacaksınız ve futbolun doğrularını sahaya yansıtacaksınız. Yapmadığınız zaman da ilk yarıdaki sıkıntılı durumu yaşıyorsunuz. O yüzden bugün gerçek anlamda bize ders oldu” şeklindeki ifadeleri bir anlamda Zonguldak Kömürspor’un iyi oyununa işaret eden bir açıklamaydı.

Bir de skor iyi olsaydı müthiş olacaktı

SAMSUN deplasmanında Zonguldak Kömürspor’un açık ara farkla lider karşısında ortaya koyduğu “futbol” için olumsuz eleştiri söz konusu olamaz. Aksine yenilgiye rağmen övgüyü en çok hak eden taraf kesinlikle Kömürspor cephesiydi. Takım için eleştirinin odak tek noktası savunmada verdiği zaaflar.

Beklentinin üzerinde bir futbol oynanırken, ikinci yarının henüz başında kullanılan kornerde savunma güvenliği ve disiplininin unutulması eleştirilerinin hedef noktası. Sezon başından bu yana savunma hattındaki sıkıntıları bir türlü aşamayan Kömürspor, haliyle bunun cezasını maalesef yenilgiyle ödüyor. Samsun’da 49’daki ilk gol ve 67’de penaltıdan yenilen ikinci golde ortaya çıkan defans hataları yaşanmamış olsa, Kömürspor zorlu diye tabir edilen deplasmandan en kötü ihtimal berabere ayrılarak büyük bir skor başarısı ortaya koyabilirdi. İyi futbolun skora yansıtılamaması, lacivert-kırmızılı camiada büyük bir üzüntüye sebep oldu.

“Maçın hakkı en kötü beraberlikti”

Futbolcular haftayı iyi futbolun karşılığını alamamanın burukluğuyla kapatırken, teknik direktör Serkan Afacan, “Maçın hakkı kesinlikle yenilgi değildi. En kötü berabere bitebilirdi. Ufak nüanslar, basit hatalar skoru rakip lehine çevirdi. Oysa futbol anlamında güzel işler yapan bizdik. Dediğim gibi zemin bizim için önemli. İyi zeminde ortaya güzel futbol çıkıyor. Sezon başından bu yana bunu anlatmaya çalıştım. Maçlarımızı oynadığımız zemin iyi olmuş olsaydı, bugün farklı bir konumda olabilirdik. Güzel futboldan dolayı oyuncularımı kutluyorum.” sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi