Biri forvet, diğeri ofans özellikli sol orta... Gürkan ile Serhat’tan söz ediyoruz. İkili, geride kalan 21 haftada attıkları 20 golle Elmas’ın gol yükünü omuzladı. Gürkan 11 golle gol krallığında 4’üncü, Serhat 5’inci sırada yer alıyor.

ZONGULDAK Kömürspor’un gol ayakları Gürkan Öztürk ile Serhat Baştan, 21’inci haftayı boş geçmedi. İleri ucun iki etkili ismi, İnegölspor deplasmanında attıkları gollerle 3-2’lik galibiyet skoruna katkı sağladı.

İkinci yarıda 4 maçta 4 gol kaydetti

Lacivert-Kırmızılı takımda forvet sorumluluğunu üstlenen Gürkan, sezon başından bu yana bu mevkinin değişilmez ismi. İlk yarıyı 7 golle kapatan 9 numara, formunun zirvesinde başladığı ikinci yarıda geride kalan 4 maçın 3’ünü 4 golle kapatırken, sadece 1 maçta boş geçti. İkinci yarının ilk haftasında Manisa FK’ya 2 gol birden atan Gürkan, sessiz kaldığı Amedspor maçının ardından Kırklarelispor ve İnegölspor maçlarında 1’er gol kaydetti. Ligdeki gol sayısını 11’e çıkaran Kömürspor’un golcüsü, gol krallığında Manisa FK’dan Serdar Delirtaş (17), Samsunspor’dan Bahattin Köse (16), Hekimoğlu Trabzon’dan Taha Balcı’yı (13) takibini sürdürdü.

3 maçlık suskunluğunu bozdu

Kömürspor’un bir diğer golcü ayağı Serhat Baştan, 3 maç aradan sonra gol sevinci yaşadı. En son ilk yarının son haftasında oynanan Afyonspor maçında gol atan 11 numara, bu maçın ardından forma giydiği Manisa FK, Amedspor ve Kırklarelispor maçlarında gol sessizliği yaşadı. Golcü orta saha, üzerindeki bu şansızlığı İnegöl’de atarak suskunluğa son verdi. Gol sayısını 9’a çıkaran Serhat, gol krallığı sıralamasında takım arkadaşı Gürkan’ın peşine sıralandı.

Toplamda kaydettikleri 20 golle Zonguldak Kömürspor’un gol yükünü omuzlarında taşıyan ayrıca gol krallığında ilk 5’te yer alan ikili, ayrıca Beyaz grupta Şanlıurfaspor (5), Amedspor (15) ve Kırklarelispor (19) takımlarını geride bırakarak farklı bir başarı istatistiği yakaladılar.

Kömürspor’un diğer gollerini Muammer Sarıkaya (2), İsmail, Yiğit Gökoğlan, Onurcan Güler (2), Görkem Güven (2) attı.

Bu sezon ikinci kez aynı rolü üstlendi

KURTARICI GÖRKEM

KÖMÜRSPOR’DA sağ orta pozisyonunda görev alan Görkem Güven, bu sezon ikinci kez sonradan girip de oyunun ve takımın kaderini değiştirdi.

İlk yarıda İstanbul deplasmanında Sarıyer’le oynanan ve 2-2 berabere biten maçta, takım 2-0 yenik durumdayken 57’nci dakikada oyuna giren Görkem, 67’nci dakikada rakibin gol kilidin açmış, attığı golle beraberlikte önemli rol oynamıştı.

Aynı Görkem, bu hafta İnegöl’de skor 2-2’yken 66’ncı dakikada oyuna girdi ve 90+2’nci dakikada attığı golle takıma 3 puanı getiren isim oldu. Bu yönüyle ön plana çıkan sağ kenarın etkili ismi, oyuna sonradan girmesine rağmen takıma ve skora katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi