2012-13 sezonunda attığı 14 golle çift haneli rakamları görmüştü. Son 6 sezonda en fazla 8’e çıktı. Golcü Gürkan’dan bahsediyoruz. Kömürspor formasıyla kendini aşan 9 numara, 20’nci hafta itibariyle ligdeki gol sayısını 10’a çıkararak 6 sezon aradan sonra ilk kez çift haneli rakamlara ulaştı.

Zonguldak Kömürspor’un Bandırmaspor’dan transfer ettiği Gürkan Öztürk, lacivert-kırmızılı formayla kariyerinin en başarılı ve parlak sezonlarından birini yaşıyor. 30 yaşındaki tecrübe, hem istikrar, hem de gol performansı yönünden Beyaz grup ekibine en çok katkı sağlayan futbolcuların başında geliyor. 9 numara, 20’nci hafta itibariyle 10 gole ulaşarak takıma her yönüyle yüksek verim sağladı.

Geçen sezon Niğde Anadolu FK ve Bandırmaspor formalarıyla 24 maçta sadece 1 gole imza atan Kömürspor’un forvet oyuncusu, ilk kez terlettiği Kömürspor formasıyla kariyer zirvesine doğru ilerliyor.

Geride kalan 20 haftalık periyotta 19’u ilk onbir 20 maçta bin 636 dakika süre alan Gürkan, hem istikrarlı grafiği, hem de attığı gollerle ön plana çıktı.

Sezon başından bu yuna ileri uçta takımın gol sorumluluğunu üstlenen 9 numara, forma giydiği 20 maçın 9’unda gol sevinci yaşadı. Bir dublesi bulunan geri kalan maçlarda ise ağları 1’er kez sallayan Gürkan, Kırklarelispor’la oynanan son lig maçında kaydettiği golle, ligdeki gol sayısını 10’a yükseltti. Böylelikle Kömürsporlu golcü, Beyaz grupta gol krallığında çift haneyi görmüş oldu.

Gürkan, kariyerinde çift haneli rakamları en son 2012-13 sezonunda 3. Ligde formasını giydiği Aydınspor 1923’te görmüştü. Sezonu 31 maçta 14 golle tamamlayan tecrübeli oyuncu, bu sezona gelesiye kadar bir daha çift haneli rakam göremedi.

2013-14 sezonunu Çaykur Rizespor ve Aydınspor 1923’te 4 gol, 2014-15 sezonunu Kartalspor ve Yeni Malatyaspor’da 1 gol, 2015-16 sezonunu Aydınspor 1923’te 5 gol, 2016-17 sezonunu Kocaeli Birlikspor’da 4 gol, 2017-18 sezonunu Niğde Belediyespor’da 8 gol, 2018-19 sezonunu Niğde Anadolu FK ve Bandırmaspor’da 1 golle tamamlayan Gürkan, bu sezon ise Zonguldak Kömürspor’la patlama yaparak golcü kimliğini ön plana çıkardı.

Bu arada gol krallığında Samsunspor’dan Bahattin Köse 15 golle ilk sıranın sahibi olurken, Manisa FK’dan Serdar Deliktaş 14 golle ikinci, Hekimoğlu Trabzon’dan Taha Balcı 13 golle üçüncü sırada yer alıyor. 10 gole ulaşan Kömürsporlu forvet, bu 3 golcünün peşine dördüncü sırada bulunuyor.

İKİNCİ YARIYA FORMDA BAŞLADI

İlk yarıyı 7 golle kapatan Gürkan, ikinci yarıya yüksek form seviyesiyle başladı. İyi bir kamp dönemi geçiren Zonguldak’ın golcüsü, ikinci yarının ilk 3 haftasında attığı 3 golle ilk yarı performansının üzerine koydu.

İlk yarıda Kırklarelispor, İnegölspor, Hekimoğlu Trabzon, Şanlıurfaspor, Pendikspor, Tarsus İdmanyurdu ve Afyonspor maçlarında 1’er gol bulan Gürkan, ikinci yarının açılış haftasında Manisa FK’ya 2 gol birden atarak perdeyi gollerle açtı. Geçen hafta Amedspor maçında boş geçen golcü, son hafta maçında Kırklarelispor 1 gole imzasını koydu. Golcü, ilk yarıda Kırklarelispor’la 1-1 berabere biten maçta da atılan tek golün sahibiydi.

GÜRKAN’IN GOL PERFORMANSI

Zonguldak Kömürspor, Gürkan’ın gol attığı maçların 4’ünde galip gelirken, 3’ünden berabere ayrıldı. Golcü ayak, gol atmasına rağmen takımın mağlup olması üzerine 2 maçta buruk sevinç yaşadı. Lacivert-Kırmızılı takım, bu maçlarda hanesine 15 puan yazdırdı.

Kırklarelispor-Zonguldak Kömürspor: 1-1

Zonguldak Kömürspor-İnegölspor: 1-0

Hekimoğlu Trabzon-Zonguldak Kömürspor: 1-4 (1 gol)

Zonguldak Kömürspor-Şanlıurfaspor: 2-0 (1 gol)

Pendikspor-Zonguldak Kömürspor: 2-1

Tarsus İdmanyurdu-Zonguldak Kömürspor: 7-1

Zonguldak Kömürspor-Afyonspor: 2-2 (1 gol)

Zonguldak Kömürspor-Manisa FK: 2-2 (2 gol)

Zonguldak Kömürspor-Kırklarelispor: 1-0

“Böyle oynadığımız sürece yenemeyeceğimiz takım yok”

İNEGÖL’DEN 3 PUAN GETİRECEĞİZ

LACİVERT-Kırmızılı golcü, 1-0 kazandıkları Kırklarelispor maçı ile gol performansını değerlendirdi.

İyi mücadele ve futbolla hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını dile getiren golcü forvet, “İkinci yarıya çok iyi başladık. Manisa ve Amed beraberliklerinin peşine Kırklareli galibiyetiyle 5 puan yaptık. İlk yarıda bu rakam 4’tü. İlk yarının üzerine çıktık. Mücadelemiz ve futbolumuz çok iyi. Böyle oynadığımız sürece yenemeyeceğimiz takım yok. Tek sıkıntımız destek görememek. Moral-motivasyon futbolda önemli iki kavram. Valimiz, belediye başkanımızdan destek bekliyoruz. Destek verildiği takdirde bu takım kesinlikle play-off oynayacaktır. Takım olarak hedefimiz play-offa kalmak. Bunu başarabiliriz. Yukarıdaki takımlarla puan farkını kapatıyoruz. Biraz destek sağlansa moralimiz heyecanımız daha yüksek noktada olacak. Bu şehre play-off heyecanı yaşatmak istiyoruz. Ama bu sadece bizim tek başına başarabileceğimiz bir şey değil. Şehirde arkamızda olmalı. Bu takıma sahip çıksınlar. Biz, şehri ve formayı en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu şartlarda hala play-offu konuşuyor olmak inanın büyük bir başarıdır” dedi.

Gürkan, performansı hakkında da “Takımın başarısı için elimizden geleni yapıyoruz. Herkes sahada görevini layıkıyla yapıyor. Benim görevim gol atmak. Takım ruhunu sahaya çok iyi yansıtıyoruz. Golü sadece ben tek başına atmıyorum. Bunda arkadaşlarımın da payı büyük. Golün kimin attığı önemli değil, bizim için asıl önemli olan takımın kazanması. Bunu başarıyoruz. Hepimiz mutlu oluyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER /Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi